Hastanede yüzü yandı! Kocaeli'de tedavi gördü

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde yaşanan yangın olayıyla ilgili davada önemli gelişmeler yaşandı.

Hastanede yüzü yandı! Kocaeli'de tedavi gördü

Olayda yaralanan hemşireler Gizem Elif Türk ve Yılmaz Yapıcı, hemşire Önder E.’nin elindeki çakmakla alkol şişelerini ateşe vermesi sonucu yaralandıkları iddiasıyla ifadelerini verdi. Önder E. hakkında "taksirle birden fazla kişiyi yaralama" suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılama devam ediyor.

‘BÜYÜK ACILAR ÇEKTİM’

Türk, duruşmada yaptığı açıklamada, “Yanıkların yanı sıra büyük acılar çektim. Eğer iftira atacak olsam, Yılmaz abiye de suç atardım. Yaşadıklarımı sadece ben biliyorum. Önder'i uyardım ama dinlemedi. Bu olayın sorumlusunun adalet önünde cezasını çekmesini istiyorum” dedi.

52 GÜN TEDAVİ GÖRDÜ

Olay, 10 Aralık 2021'de hastanede gerçekleşti. İddiaya göre, Önder E.; alkol dolum işlemi yapan Gizem Elif Türk ve Yılmaz Yapıcı’ya “Alkol saf mı, sulu mu?” sorusunu sorduktan sonra “Sizi yakayım mı?” diyerek çakmağını ateşledi. Çıkan alevler sonucu hemşireler yaralandı; Yapıcı hastanede tedavi edilirken, Türk Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Türk'ün yanık tedavisi 52 gün sürdü.

YÜZÜNDE KALICI BİR İZ OLUŞMADI

Duruşmada, Yılmaz Yapıcı'nın Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu mahkemeye sunuldu. Raporda, Yapıcı'nın yüzündeki yaraların iyileştiği ve kalıcı bir iz bulunmadığı belirtildi. Ancak avukatı, müvekkilinin daha fazla zarar gördüğünü savunarak yeni bir rapor talep etti.

DURUŞMA İLERİYE ERTELENDİ

Duruşmada ayrıca Gizem Elif Türk, sanık avukatının savunmasına tepki göstererek, “Gördüğüm şeyi söylüyorum, yalan mı söylüyorum?” diye sordu. Sanık avukatı ise olayın net bir şekilde aydınlatılmadığını, bu nedenle kamera kayıtlarının incelenmesini istedi. Mahkeme, savcının mütalaasını hazırlaması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: İHA