Havadan broşür bırakan İsrail, sivillerin son sığınağını hedef aldı!

İsrail ordusu, Refah bölgesinin doğusuna attığı broşürlerle bölge halkının evlerini boşaltmaları ve kentin batısına yönelmesi uyarısında bulundu.

Havadan broşür bırakan İsrail, sivillerin son sığınağını hedef aldı!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğu mahallelerinde bu sabah tahliye operasyonu gerçekleştirdi. Bölgeden yaklaşık 100 bin kişi tahliye edilmesi beklenirken İsrail ordusu, tahliye uyarısını havadan attığı broşürlerle yaptı.

MAHALLELER BOŞALTILIYOR

Havadan atılan el ilanları, kısa mesajlar ve telefon aramaları ile boşaltılması gereken bölgeler ve sivillerin gitmesi gereken alanlara hangi yollardan erişilebileceği aktarıldı. İsrail Devlet Televizyonu KAN'ın haberine göre; İsrail ordusu, Refah'ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki birçok mahalleyi boşaltmaya başladı. The Times of Israel gazetesinin haberinde de İsrail ordusunun, Refah sınırının doğusundaki mahallelerde yaşayan Filistinlilere el-Mevasi ve Han Yunus'taki "insani bölgelere gitme" çağrısı yaptığı kaydedildi.

ÖLÜ SAYISI 34 BİNİ AŞTI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarına devam ettiği Gazze Şeridi'nde en az 14 bin 944'ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 683 Filistinli öldürüldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu aktarıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ