Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Haydar Akar: Ben varım derse desteklerim. Görevden de kaçmam

CHP Kocaeli eski Milletvekili ve TBMM Eski Başkan Vekili Haydar Akar dün Nokta TV’deki Gündem Özel programında Furkan Çalışkan ve Abbas Çakar’ın sorularını yanıtladı

CHP Kocaeli eski Milletvekili

CHP Kocaeli eski Milletvekili ve TBMM Eski Başkan Vekili Haydar Akar, dün Nokta TV’de Gündem Özel programının konuğu oldu. Furkan Çalışkan ve Abbas Çakar’ın sorularını yanıtlayan Haydar Akar oldukça önemli mesajlar verdi. Akar, son haftalarda sık sık ortaya atılan ve kulaktan kulağa yayılan “Haydar Akar belediye başkanı adayı olacak” dedikodularına da uzun uzun cevaplar verdi. Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Furkan Çalışkan’ın konu ile ilgili sorusuna A’dan Z’ye tüm ayrıntıları ile yanıt veren Akar, “Ancak ve ancak zorunlu bir durumda bana görev düşerse bu görevi kabul ederim. Görev için ne yarışırım, ne de göreve talip olurum. ” dedi ve ekledi…

İşte Haydar Akar’ın o açıklamaları…

Geçtiğimiz Ağustos ayında CHP İzmit Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Hakan Tanta, o dönem evinde çok konuşulan bir fotoğraf verdi. Kimler vardı o fotoğrafta? Dönemin CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, dönemin İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve Büyükşehir Belediyesi’nin İYİ Partili meclis üyelerinin yer aldığı bir fotoğraf… Fotoğrafta bir tek Fatma Hanım yoktu. Bu fotoğrafın ardından sizin adınız ile ilgili “Büyükşehir belediye başkan adayı olacak” dedikoduları ayyuka çıktı. Hala da o dedikodular devam ediyor. “Haydar Bey İzmit’e de aday olacak.” deniliyor. Sizinle ilgili belediye başkanı yakıştırması yapılıyor. İzmit olur, büyükşehir olur böyle bir niyetiniz var mı? Böyle görevlere talip misiniz?

 

FATMA HÜRRİYET DAVET EDİLDİ Mİ?

Hiçbir göreve talip değilim. Açık ve net söylüyorum. Kişisel fikrim bu. O günkü toplantı ilk kez katıldığım bir toplantıydı. Hakan Tanta’nın evi, benim evimin hemen altında. Hakan Tanta, ‘Ağabey Büyükşehir Belediye Meclis üyeleriyle ayda bir yemek yiyoruz. Sen de buradasın. Ancak bu sefer biraz farklı olacak. İl Başkanlarını ve Lütfü Bey’i de davet edeceğim.’ dedi. Tahsin Bey’i davet edip, etmediğini hatırlamıyorum. ‘Fatma Hanım’ı davet ettin mi?’ dedim. ‘Hiçbirini özel telefondan aramadım, gruptan herkesi bilgilendirdim davet ettim’ dedi.

 

LÜTFÜ TÜRKKAN FARKLI ŞEYLER SÖYLEDİ

Orada bir ittifak filan yok. Masum bir yemek. Hatta yemek sırasında da geçti Lütfü Türkkan farklı şeyler söyledi filan. ‘Şimdi sırası değil’ dedim. ‘Önümüzde cenaze var onu kaldıralım. Cumhurbaşkanlığı seçimi var.’ dedim. (Furkan Çalışkan: Ne söyledi?) ‘Yerel seçimlerde sana destek veriyorum’ dedi. (Furkan Çalışkan: Hakikaten mi?) Lütfü Bey bunu her zaman yapıyor. Geçen Özgür Bey geldiğinde de aynı şeyi yaptı. Biz Lütfü Bey ile arada sataşırız, atışırız. Lütfü Türkkan, mecliste tüm grubu beni protesto etmeye çıkartan kişidir. Ben, Meclis’i yönetirken tüm İYİ Parti grubunu bir anda protesto olarak dışarı çıkarttı. Siyasette böyle şeyler olur.  (gülerek)

 

ÖNCE CENAZEYİ KALDIRALIM

Şimdi bunları konuşacak, tartışacak zaman değil. Belediye meclis grubundaki arkadaşların bir kısmı gelmeyince bu tarz konular daha rahat konuşuluyor. ‘Bu konular için henüz çok erken şimdi önümüze bakalım, cenazeyi kaldıralım. Cumhurbaşkanlığı seçimine bakalım. Seçimlerden sonra bu konuları çok konuşuruz. Kazanırsak farklı, kaybedersek farklı konuşuruz.’ dedim. Öyle de konu kapandı. Yani orada özellikle yapılmış bir toplantı ya da geleceği planlanmış siyasi figurlere göre planlanmış bir toplantı olmadı. Çok samimi söylüyorum. Olsaydı söylerdim. Evet, toplandık ve bir araya geldik. Sadece siyaset değil. Her şeyi konuştuk. Hatta Lütfü Bey bir sonraki toplantıyı benim evde yapalım. Boğaz’a karşı dedi. Ben oraya gelemeyiz dedim. Espriler yaptık. (gülerek)

 

HAYDAR AKAR ADAY OLACAK MI? 

Konuya dönecek olursak. Kesinlikle ilgisi yok. Ne Fatma Hanım ile ilgisi var. Ne de yerel seçimle ilgisi var. Sizinle yaptığım kahvaltıda milletvekilliğini bırakacağımı söylemiştim. O kahvaltı büyükşehir belediye başkanlığına adaylığına hazırlık yapıyorum gibi değerlendirildi ve manşetlerde öyle çıktı ama işin aslı öyle değildi. Sen de oradaydın. Ben, her arkadaşımı desteklemeye hazırım. Yeter ki iddia koysun ve ‘Ben varım’ desin. Hepsi bizim arkadaşlarımız, kardeşlerimiz. Ancak ve ancak zorunlu bir durumda bana görev düşerse bu görevi kabul ederim. Görev için ne yarışırım, ne de göreve talip olurum. (Furkan Çalışkan: Bunun için kulis yapar mısınız? Alttan alttan…) Hayır, yapmam. Ben şuan çok mutluyum.