Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hazin bir hikaye: Türkiye’de bürokrasiye takılan mucize krem ABD’de üretilecek

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çelik 15 yıldır üzerinde çalıştıkları yaraları iyileştirici kremin startını vermeye hazırlanıyor. Türkiye’de yasal prosedürlere takılan kremi Amerika Birleşik Devletleri şirketi üretecek.

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çelik yara, yanık ve darp izlerinin iyileşmesinde devrim yaratacak bir krem hazırladıklarını ifade etti. Mucizevi krem başta diyabet hastaları olmak üzere hastalık sebebiyle oluşan yara, yanık ve darp izlerini de tedavi ediyor.

15 YILDIR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORLAR

Türkiye’de gereken ilgiyi görmediklerini belirten Prof. Dr. Murat Çelik 15 yıl boyunca yaptıkları yoğun çalışmanın kendi ülkelerinde destek görmediğini ama Amerika Birleşik Devletleri ilaç şirketlerinin ekiplerinin peşine düştüğünü belirtti.

Prof. Dr. Murat Çelik

TÜRKİYE’DE YASAL PROSEDÜRLERE TAKILDI

Ürün ile ilgili herkesin alım gücüne hitap edecek bir fiyat politikası şartıyla bir ABD şirketinde üretilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Türkiye’de yasal prosedürlere takılan mucize kremin Avrupa üretimi de İsveç’e verildi.

ŞEKER HASTASININ AYAĞI KESİLMEKTEN KURTULDU

Yeniden doku ve deri oluşumuna yüzde yüz katkı sağlayan krem Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulkerim Algan’ın gönüllü hastalarında denendi. Şeker hastalarının birinin ayağı kesilmekten kurtulurken, diyabetik yaraların yaklaşık 1 ay içerisinde iyileşmeye başladı görüldü.

KANGRENİ ENGELLEDİ

Şekeri 400 olan hastanın yarası da kısa sürede tedavi edildi. Ayrıca hastalık sebebiyle yatağa mahkum olan hastaların vücutlarında oluşan yaraları da tedavi eden mucize krem 73 yaşında şeker hastalığı sebebiyle ayağını kaybetme tehlikesi yaşayan Aslıhan Han’ın ayağının kangren olmasının engellendiği belirtildi.

İLAÇ TÜRKİYE’DE NE ZAMAN SATILACAK?

Mucize Krem ağustos ayının sonunda tüm dünyada aynı anda satışa sunulacak. Prof. Dr. Murat Çelik ortaya çıkardıkları kremi ticari kaygılardan uzak bu hastalıkla mücadele eden hastalara şifa olmasını istedikleri için fiyat politikasını alt segmentten tuttuklarını belirtti.