Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Buket Afkan

Hazine yardımları depremzedelere gitsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Beştepe’de yaptığı açıklamanın ardından seçim kararını imzalaması ile süreç resmen başlamış oldu.

Karar, Erdoğan’ın imzasının ardından Resmi Gazete’de yer aldı.

YSK Başkanı Ahmet Yener, milletvekili genel seçimi ve cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs’ta, cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırsa 28 Mayıs’ta yapılmasına karar verdiklerini bildirdi.

Depremin yaraları sarılmaya çalışırken yapılacak seçimle ilgili Erdoğan, “Kendimize bütün müzikleri yasaklıyoruz. Müziksiz bir kampanya olacak. İkili görüşmelerimiz ile kampanyamızı sürdüreceğiz” dedi.

Erdoğan ayrıca, AK Parti’ye milletvekilliği için başvuru yapacakların, ilgili birimlerce belirlenecek tutarı AFAD’ın deprem bağış hesabına yatıracağını söyledi.

Erdoğan’ın bu kararı kamuoyunda büyük destek gördü. Şimdi diğer partilerden de benzer adımlar gelmesi bekleniyor. Bakalım seçime katılacak diğer partiler de depremzedelerin yaralarını sarmaya yardımcı olacak yönde kararlar alacak mı?

Erdoğan’ın açıklamasının ardından gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun dikkat çeken bir çağrısı oldu. “Çok güzel, hayırlı bir iş olacak” sözleriyle Erdoğan’ın kararını öven Cevizoğlu, partilerin Hazine yardımlarını da depremzedelere bağışlaması çağrısında bulundu.

Yas ortamında gireceğimiz seçimler bu kez tantanasız geçecek, görüntü, gürültü ve çevre kirliliği yaşamadan da seçim yapılabileceğini ilk kez göreceğiz.

Partilerin cafcaflı seçim gösterilerine harcayacakları paraların depremzedelere yönlendirilmesinden daha güzel bir teklif olamaz bu şartlarda.

Türk halkı halen gündemi yoğun olarak televizyonlardan takip ediyor. TRT’nin yaptığı gibi diğer kanallar da eşit sürelerle parti sözcülerine ekranlarını açarlarsa, masraf yapılmadan seçmene ulaşmak mümkün olacaktır.

Haber almak için sosyal medyayı kullanan gençler, zaten her an her içeriğe rahatça ulaşabiliyor. Partiler de sosyal medyada öne geçmek için profesyonel ekiplerle çalışıyor.

Büyük alanlarda kalabalıkların karşısına geçmek yerine yapılacak ikili görüşmeler, çok daha etkili olabiliyor.

***

Deprem bölgesinde sarılması gereken çok yara var. Partiler, alacakları Hazine yardımının belki tümünü olmasa bile önemli bir bölümünü AFAD’a ya da depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayacak başka organizasyonlara bağışlamalı.

Siyasi olarak kutuplaşmış bir ülkede, böyle bir afetin ardından tüm siyasi partiler aynı safta, mağdurların yanında yer almış olur. Siyasi çekişmelerin ayrı kutuplara ittiği partiler, depremzedelerin ihtiyaçları için her birlikte fedakarlıkta bulunsalar, güzel olmaz mı?

Gayet güzel olur.

Zaten tüm siyasi partiler seçime deprem gündemiyle girecek. İktidar bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için yaptıklarını, muhalefet de iktidarın yapamadıklarını, kendi yapacaklarını anlatacak.

Siyasi liderler seçim çalışmaları için sürekli bölgede olacak. Eğer Hazine yardımı mağdurlara aktarılırsa elleri boş gitmemiş olacaklar. Onlar kazansa da kaybetse de bölge insanı kazanmış olacak.

***

Bu büyük facianın bize gösterdiği tek olumlu şey, tüm kutuplaştırma çabalarına rağmen tek yürek olabilme kapasitemizi kaybetmemiş olmamız.

Toplumun farklı kesimleri acıda ortaklaştık, yardımlaşma ve dayanışma ruhumuzu asla kaybetmediğimizi gösterdik.

Şimdi siyasi partilerin atacağı böyle adım, bu duyguyu da güçlendirecektir.

Kısa vadede seçim sonucu çok önemli olabilir, ama uzun vadede ihtiyacımız olan toplum olma kabiliyetimizi korumak değil mi?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER