Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hedef 1 milyon! Kitap fuarı başlıyor

“Savaşın ve Acının Edebiyatı” teması ile 5 Ekim Cumartesi günü kapılarını açacak olan Kocaeli Kitap Fuarı ile ilgili basın toplantısı gerçekleşti. Fuar tanıtım toplantısında konuşan Genel Sekreter Hayri Baraçlı, hedefin 1 milyon olduğunu söyledi.

“Savaşın ve Acının Edebiyatı”

14. Kocaeli Kitap Fuarı ‘Savaşın ve Acının Edebiyatı’ temasıyla bu yıl kapılarını açacak. Fuarın onur konuğu Prof. Dr. Sadettin Ökten olacak. Fuar ile ilgili Sekapark’ta bulunan Maide Kafe’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı fuar hakkında bilgi verdi. İşte Baraçlı’nın konuşmasından satır başları:

“2009’DAN BUGÜNE…”

“O günden bugüne, her yaştan insanı ilham verici yazarlar, düşünce insanları ve şairlerle buluşturmayı amaç edindik. 2009’dan bugüne Kitap Fuarı’nda toplamda 7,4 milyona yakın ziyaretçiyi sevdiği yazarlarla buluşturduk. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu anlamda Türkiye’de yerel yönetimler arasında bir ilke imza attı. Toplumun her kesiminden büyük ilgi gören kitap fuarı, entelektüel kapasitesi, ziyaretçi sayısı, reklam değeri ve etki gücü bakımından her yıl gelişerek geleneksel bir form kazandı.

“FARKLI KESİMLER BİR ARAYA GELİYOR”

Bu yıl 14’üncüsünü düzenleyeceğimiz fuarımız, sadece yayınevlerinin kitaplarını sergilediği bir etkinlik olmaktan çok, fikirlerin ve gündemin tartışıldığı bir platform haline geldi. Fuar; kültürel mirasımıza katkı sunarken toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren önemli bir buluşma noktası oldu. 2009 yılında 10 bin ziyaretçiyle başlayan bu yolculukta, geçtiğimiz yıl 988 bin 444 kitapseverle buluştuğunu söyledi.

9 GÜN SÜRECEK

Özgürce ve herkesin emeğine saygı duyarak birlikte yaşamanın mümkün olduğu gerçeğinin vurgulandığı Kocaeli Kitap Fuarı, bu özellikleriyle “Özgürlükler Fuarı” unvanını elde etti. 14. Kocaeli Kitap Fuarı bu yıl 05-13 Ekim tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Bu tarihler içinde her gün 10.30 ile 21.00 arasında kitap severleri ağırlamanın mutluluğunu yaşayacağız. 9 gün sürecek fuarda her yıl olduğu gibi edebiyat, tarih, fikir, medya, siyaset ve sanat dünyasının önemli yazarları okurlarıyla buluşacak.

530 YAYIN EVİ, SAHAF VE STK’LAR

Kitap dostlarının her yıl sabırsızlıkla beklediği Kocaeli Kitap Fuarı’nda bu yıl 980 panel, söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirilecek. 530 yayın evi, sahaf ve STK katılacak. Türkiye’nin en önemli edebiyatçıları geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kocaelili okurlarıyla buluşacak. Bu kapsamda 800 yazar Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk olacak.

AĞAÇLAR KİTAP AÇACAK

Her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversitelerimizle yakın iş birliği içerisinde çalışarak gençlerimizin fuarımıza katılımını artırmayı hedefliyoruz. 2 Ekim Çarşamba günü, Kocaeli Üniversitesi’nde “Gülen Gözler” sinema gösterimi gerçekleştirilecek. 4 Ekim Cuma günü ise sabah 07:30’da “Ağaçlar Kitap Açıyor” etkinliği ile kitap sevgisini şehrin merkezine taşıyarak Kitap Fuarı’nın geleneksel etkinliğini başlatacağız. Etkinlik aynı gün 14.00’te Kocaeli Üniversitemizde gerçekleştirilecek.

“MERHAMET MEDENİYETİ”

14. Kocaeli Kitap Fuarı’nın resmi açılışını 04 Ekim Cuma akşamı 19.00’da Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Kitap Fuarı, Kocaelililerin, sizlerin sahip çıkmasıyla bugünlere geldi. Kitap Fuarı bu kentin oldu. Bu nedenle; resmi açılışta tüm halkımızı yanımızda görmek istiyoruz. Kocaeli Kitap Fuarımızın onur konuğu Prof. Dr. Sadettin Ökten, 04 Ekim Cuma akşamı gerçekleştirilecek açılış programında yer alacak. Prof. Dr. Ökten, dünyada yaşanan zorluklara, insani değerlerin erozyonuna ve bunlara karşı nasıl bir vicdan ittifakı kurulabileceğine dair düşüncelerini bizlerle paylaşacak. Kendisi, “merhamet medeniyeti” kavramı üzerinden geleceği inşa etmek için neler yapabileceğimizi tartışacak.

AÇILIŞTA MUHTEŞEM TİYATRO GÖSTERİSİ

Açılışta muhteşem bir tiyatro gösterisi bizleri bekleyecek. Yüzyıllardır her millete kucak açan Anadolu’da yakılan ağıtların yanı sıra şiir ve hikâyelerin eşliğinde tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek. Kitap Fuarlarımız bilindiği gibi her yıl belirlenen bir tema ile yola çıkıyor. Kocaeli Kitap Fuarı’nın bu yılki teması ise “savaşın ve acının edebiyatı” olarak belirlendi. Dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun acı çeken, savaşın soğuk ve acımasız her türlü zulmünü yaşayan mağdur insanların sesini Kocaeli Kitap Fuarı’ndan tüm dünyaya haykırmak istiyoruz. Bu tema çerçevesinde, savaşların, sürgünlerin ve insanlık tarihinin en acı dolu sayfalarının ardından yazılmış edebi eserleri, yazarlarımız ve akademisyenlerimizle birlikte masaya yatıracağız.

“FİLİSTİN ANLATISINI CANLI TUTACAĞIZ”

Fuarın ana temasına uygun olarak tasarlanan ve oturumların konularıyla ilgili temel bilgiler, referans kitap özetleri, şiir çevirileri ve önemli biyografik değinilerin yer alacağı 14.Kocaeli Kitap Fuarına özel rehber kitap hazırlandı. Kitap çalışması Türkiye’de bir ilk olacaktır. 18 bölüm şeklinde hazırlanan kitapta rehber bilgilerin yanı sıra 18 ülke ve bölgenin önemli yazar ve şairlerinin eserlerinden alıntılarda yer almaktadır. Kitap çalışması e-kitap olarak Kocaeli Kitap Fuarı web sitesinde yayınlanmaktadır. 7 Ekim’in 1.yılında daha güçlü tepkiler sunmak adına Yücel Arzen’in Filistin için bestelediği eserlerden oluşan konser ve söyleşi ile sanat ve edebiyatın gücünde Filistin anlatısını canlı tutacağız.

KOLAY ULAŞIM

Kocaeli Kitap Fuarı’nda bu sene 1 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlamayı öngörüyoruz.Dolayısıyla ziyaretçilerimizin Türkiye’nin bu en özel kitap fuarına sorunsuz ulaşabilmesi, ulaşımda sıkıntı yaşamaması için tüm imkânlarımızı seferber ettik.Öncelikle vatandaşlarımızdan ricam olabildiğince tramvay hattını kullanmaları. Tramvayla Kongre Merkezi durağında inip üst geçitten karşıya geçerek Kongre Merkezi’ne kolaylıkla ulaşım sağlayabilirler.

OTOPARK ALANI HAZIRLANDI

Özel araçlarıyla gelecek vatandaşlarımız için de Seka Hastanesi ile Sekapark 3. Etap otopark alanlarını hazırladık. Milli Eğitim Öğrencilerimiz için ise özel otobüs seferleri düzenleyeceğiz. Bunun yanı sıra Kocaeli Üniversite’mizdeki üniversite öğrencilerimiz için seferler oluşturduk. Kocaeli Üniversitemizin 16 kampüsünden öğrenciler Kitap Fuarı’na düzenlenecek seferlerle ulaştırılacak.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başiskele Belediyesi’nin Ekim ayı meclis
Sıradaki Haber Özlü ‘Tarihi Kentler Birliği’nden çıkma gerekçelerini açıkladı!