Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HEDEP’in adı mı değişti? HEDEP’in yeni adı ne? HEDEP kısa ismi ne oldu?

Halkların Eşitlik ve Demokrasi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “HEDEP” kısaltmasının kabul edilmemesi üzerine yeni bir adım attı. Partinin kısa adı değiştirilerek, artık “DEM Parti” olarak anılacak.

Neden HEDEP’in Adı Değişti?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce temelli kapatılan HADEP’i çağrıştırdığı gerekçesiyle “HEDEP” kısaltmasını kabul etmeyince, parti tüzüğünde bazı değişikliklere gitme kararı alındı. Bu değişiklikle birlikte, partinin kısa adı “DEM Parti” olarak belirlendi.

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, düzenlediği basın toplantısında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HEDEP kısaltmasını onaylamaması ve parti tüzüğünde değişiklik talebi üzerine bu adımı attıklarını ifade etti.

DEM Parti Açıklamaları ve Aday Adaylığı Süreci

HEDEP’in yeni adı olan DEM Parti, Yargıtay Siyasi Partiler Bürosu’na başvurularını yapmış durumda. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yeni bir itiraz beklemediklerini belirterek, bu değişiklikle birlikte partinin faaliyetlerine ve seçim hazırlıklarına devam edeceğini dile getirdi.

Ayrıca, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin aday adaylığı sürecinin 20 Aralık’a kadar uzatıldığını duyurdu. Parti, bu süreçte daha fazla katılım sağlamayı hedefliyor.

HEDEP’in yeni adıyla DEM Parti, gelecek süreçte nasıl bir politika izleyeceği ve seçimlere nasıl bir hazırlık yapacağı merakla bekleniyor.