Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hekimlerin sessiz yürüyüşü 36. haftasında

Hekimlerden Sessiz Yürüyüş İnisiyatifi mensubu doktor ve doktor adayları İsrail’in Filistin’e zulmünüe tepki göstermek için 36’inci kez bir araya gelerek yürüyüş gerçekleştirdi.

Hekimlerden Sessiz Yürüyüş İnisiyatifi

Bağımsız hekim ve hekim adayları, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek üzere İzmit’te sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Hekimlerin Fevziye Camii önünde başlayan ‘Sessiz Yürüyüş’ eylemi, İnsan Hakları Parkı’nda son buldu. Grup üyeleri, Filistin’de öldürülen kişilerden akan kanı temsilen kırmızı boyalı doktor önlükleri giydi.

“ÖNLÜKLERİMİZ KANA BULANMASIN”

Ellerinde “Ben doktorum hedef değil”, “Beyaz önlüklerimiz kana bulanmasın”, “Hastanelere saldırı savaş suçudur” ve “Nehirden denize kadar Filistin özgür olacak” yazılı Türkçe ve İngilizce dövizler taşıyan katılımcılar, İzmit Fevziye Camii’nden Sabri Yalım Parkına kadar yürüdü.

36. HAFTA

35 haftadır her haftasonu yürüyüş gerçekleştiren hekimler, “Biz vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, eylemimizle Gazze’deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Sessiz Yürüyüşümüz 36. Haftasında! Kocaeli’ndeki yürüyüşümüz, Fevziye’den başlayıp Sabri Yalım Parkı’nda sona erdi” sözleri ile eylemlerini duyurdu.