Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Helene Kasırga’sı can almaya devam ediyor! Ölü sayısı 90’ı aştı

Geçen hafta ABD’nin Florida eyaletinin kıyılarına 4. kategori gücüyle ulaşan Helene Kasırgası, güneydoğudaki birçok eyalette büyük felaketlere neden oldu ve can kaybı 90’ı aştı.

Geçen hafta ABD'nin Florida

Florida kıyılarına saatte yaklaşık 225 kilometre hızla çarpan kasırga, şiddetli rüzgar ve yağışların yol açtığı tahribatın ardından Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia, Florida ve Virginia’da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yetkililer, bu eyaletlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 90’ı geçtiğini belirtti.

225 KİLOMETRE HIZ

CNN’e göre, Kuzey Carolina’daki Buncombe bölgesinde 600 kişinin akıbetinin bilinmediğini belirten yetkililer, eyalet genelinde can kaybının 36’ya ulaştığını duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden’ın bu hafta içinde kasırgadan etkilenen bölgeleri ziyaret etmesi planlanıyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Helene Kasırgası’nın Florida’nın kuzeybatı kıyılarına saatte yaklaşık 225 kilometre hızla çarptığını bildirmişti. Kasırga hızla Georgia, Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Tennessee eyaletlerinde de etkili olmuştu.

FEDERAL YARDIMLAR DEVREYE GİRDİ

Kasırganın ilk vurduğu Florida’da 1,2 milyon, Georgia’da 1 milyon, Güney Carolina’da 1,3 milyon ve Kuzey Carolina’da 600 binin üzerinde ev ve iş yerinde elektrik kesintileri yaşandı. Başkan Biden, Florida ve Kuzey Carolina’da “afet bölgesi” ilan ederek, kasırgadan zarar görenler için “federal yardımların” devreye sokulmasını emretmişti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusundaki Bekaa
Sıradaki Haber İsrail’den Lübnan’a saldırı: Çok sayıda ölü var!