Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Helenex mağduru Yalçın Eldoğan’a seslendi: 130 bin dolarımız buhar oldu!

İyi Parti İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Yalçın Eldoğan’ın kuruluşunda yer aldığı Helenex’le ilgili çeşitli mağdurlar ortaya çıkmaya başladı. Mağdurlardan Aykut Biltekin, yaşadığı sıkıntıyı anlattı.

İyi Parti İzmit Belediye

İyi Parti İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Yalçın Eldoğan, bir dönem kripto para piyasasına girmişti. Helenex isimli borsanın mimarlarından Eldoğan, Boluspor için token üretmiş, daha sonra Yeni Malatyaspor’la yaptığı anlaşmayla adını Türkiye’ye duyurmuştu. Helenex borsası için ayrıca DGP isimle coinler üretildi. Borsaya katılmak isteyen vatandaşlar, kripto para birimi etherium olarak ödemelerini gerçekleştirdi. Ancak Helenex’te işler istenildiği gibi gitmedi. Yüzlerce yatırımcının parası buhar oldu. İşte o mağdurlardan biri de Bolu’dan Aykut Biltekin. Babası ve kız kardeşiyle birlikte 130 bin dolarını kaybeden Aykut Biltekin, Nokta Gazetesi’ne derdini anlatarak Eldoğan’dan paraları iade etmesini istedi.

YAŞADIĞI MAĞDURİYETİ ANLATTI

İşte Helenex mağduru Aykut Biltekin’in Nokta Gazetesine anlattıkları:
“Pandeminin başında bu muhabbet başladı. Yalçın Eldoğan, Helenex adında bir borsa açtı. DGP isminde de bir alt coin üretti. Bize Yalçın Eldoğan tarafından anlatılan şuydu: Yeni bir borsa açılımı yapılacaktı. Bu borsanın kendi parası olacaktı. İşlemler, DGP isimli kripto para birimi üzerinden yapılacaktı.

ELDOĞAN’I GÜVENİLİR BULMUŞTUK

Biz de Yalçın Eldoğan’ı bu süreçte tanıdık. Kendisinin iş adamı olduğunu, Sakarya ve Kocaeli’de otelleri olduğunu öğrendik. Ve Yalçın Eldoğan’ı güvenilir bulduk, paralarımızı bu borsaya yatırdık.

BÜYÜTMEK İÇİN ÇALIŞACAKTI

Sürecin devamında Yalçın Eldoğan, devletin kripto para üzerine çok düştüğünü ve işlem yapamadıklarını anlattı. Kripto para için müşteri bulamadıklarını söyledi. Ayrıca başka spor kulüpleriyle anlaşmalar yapacağını, borsayı büyütmek adına çalışmalar yapacağını söyledi.

ZARARI TELAFİ EDECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Eldoğan, bize kendi kripto paralarını sattı. İş bir türlü tutmadı. Daha sonra bize vakıflara yöneleceğini, vakıflar için kripto para üreteceğini söyleyerek zararları telafi edeceğini söyledi. Fakat o da olmadı. Yaşanan süreçte işler hiç de onun söylediği gibi gitmedi.

BEN BURADAYIM DEMEK İÇİN AÇIK BIRAKTI DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Bir süre boyunca Helenex borsası açık kaldı. Fakat bizim paralarımız buhar oldu. Yasal bir sorun yaşamamak için Eldoğan’ın bir süre borsayı açık bıraktığını tahmin ediyoruz. Şu an itibarı ile Helenex diye Google’a yazdığınızda hiçbir şey çıkmıyor. Tahminimiz, ben buradayım demek için bu borsa açık bırakıldı. Müşteri yoksa, ben ne yapayım diyebiliyordu. Fakat şimdi borsayı tamamen kapattı.

BORSAYI DA KAPATTI

En son konuşmalarda bize şunu söyledi: Müşteri gelmiyorsa ben ne yapayım? Borsa da bir süre açık kaldı, borsa da gitti. Kimse bir şey yapamayınca da rahat rahat istediği her şeyi yapabiliyor. Müşteri yoksa ben ne yapayım diyebiliyordu. Şimdi borsayı da kapatmış durumda. Üstü kapandı. Yalçın Bey’e verdiğimiz paralar sırra kadem bastı.

130 BİN DOLARIMIZ GİTTİ

Ben, kız kardeşim ve babamın toplam 130 bin doları buhar oldu gitti. Biz Yalçın Eldoğan’a hakikaten güvenmiştik. Bize birer milyon kendi coininden alana, borsada yüzdelik komisyon vereceğini de söylemişti. Biz de bir çok yatırımcı olarak 1 Milyon DGP coini tamamladık. Babam Murat Biltekin’in hesabında 1,5 Milyon DGP birikmişti. Yalçın bey o zaman 1 DHP’nin yalaşık 0,10 Amerikan Dolarına tekabül edeceğini anlatmıştı. Elimizde bize sistemi anlattığı sunumların videoları da var. Biz de Etherium üzerinden ödemeleri yaparak, Yalçın beyin coini DGP satın aldık. Ancak Eldoğan, herkesin güvenini yıktı.

Borsa kapandı gitti. Bizim paralarımız buhar oldu, uçtu gitti. Herkes bir iş adamının, müteahhidin, Adapazarı’nda otelleri olan bir isim olduğu için kendisine güvendik. Babam onun için bizim yakın çevremize de kefil oldu. Ancak yaşanan süreçte yok oldu, kayboldu gitti.

PARALARI İADE ETMESİNİ İSTİYORUZ

Yakın zamanda böyle bir ismin, bir partiden İzmit Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu görünce daha da sinirlendik. Borsayı kapattığı için mağdurlar olarak kendisine dava açma hazırlığımız var. Zaten bir yıl önce de konuyla ilgili birçok açıklama yaptık. Biz Yalçın Eldoğan’dan bizden aldığı paraları iade etmesini talep ediyoruz.”

YORUMLAR

5 adet yorum var

  1. Ben de 2021 senesinde 200.000 lira para yatırdım toplam 24.000 dolara tekabül ediyor paralarımızı resmen çaldılar Yalçın Eldoğan paraları başka hesaplara aktardı Hatta içerideki yazılımcı Ahmet Bey’in ifadesine göre inşaat işlerinde kullandı Hatta inşaat işçilerinin parasını bile oradan ödediğini söyledi bu kadar mağdur var. Bu konuşmalarımız kayıtlı gerekirse adli mercilere verilecek dava açıldı fakat hala kaplumbağa hızıyla ilerliyor Yalçın Eldoğan bunların hesabını versin Bu kadar mağdurun da parasını geri ödesin siyaseti atılacakmış Sen ilk önce çaldığım paraları öde

  2. Yalçın Eldoğan bey İzmit belediye başkanlılığı aday adayıymış biz kendisine ulaşamıyoruz artık belki sizler aracılığıyla ulaşmak ister. Kurduğu Helenex borsasını ne yaptı kendi bastığı kriptoları bizlere yatırım diye satarak toplanan paraların bir kısmını borsayı tanıtmak ve geliştirmek için kullanacağını dile getirmiş ama ortadan kayboldu binlerce insanın parası onun borsasında yok oldu gitti paraları ne yaptığını açıklamasını istiyoruz. Borsayı bir süre açık tutarak ben burdayım görüntüsü verdi ancak şuan borsa kapatıldı Dgepex olarak boluspora sponsor olup Boluspor Token Çıkartmıştınız 3500 dolar yatırım yaptık takımımıza destek olmak için ne borsa ne bolu token kaldı apple ve play store mağazalarından uygulamayı geri çektiler. Nasıl vicdanlı bir şekilde aday adayı olabiliyorsunuz merak ediyoruz.

  3. 6 bin dolarda benim alacağım var Helenex borsasında Yalçın beyin videolarıda mevcut yardımcıları Ersan kulakcı nın borsayı be dgp yi millete anlatıp nasıl kandırdıkları

  4. Bende Helenex borsasının kripto parası olan dijitalpeople’dan tanesi 0,12 $ dan 2 milyon adetten fazla satın almıştım Yalçın ELDOĞAN bana Rahmi abi 1 milyon dijitalpeople alanlar Helenex borsasına %1 ortak olacağını söyledi ben çocuklarımın haricinde şahsi 2 milyon adet ethereum vererek satın aldım fakat borsanın içinden haberimiz olmadan çekim yapmışlar,bugün yatırımımın karşılığı 240 bin $ yapıyor şikayetçiyim bizleri çok mağdur ettiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli
Sıradaki Haber Mehmet Emin Arapoğlu’nun yönetimi belli oldu!