Hem Milli Görüşçü olacaksın. Hem de iftira atacaksın!

Furkan Çalışkan

Furkan Çalışkan

Tüm Yazıları

Aslında bugün Yeniden Refah Partisi ile ilgili bir şey yazmayı düşünmüyordum. Maalesef yazmak zorunda kaldım. Çünkü ortada bir iftira var.

Beni tanıyanlar iyi bilir, Allah’a şükür 12 yıllık meslek hayatımda maaşımın dışında birinden para aldığımı bilmem. Bir tanesi de çıksın, yalan söylüyor desin. Diyemez. Yok çünkü.

Ben işimi yaparım, gördüğümü yazarım, düşündüğümü yazarım. Yanılabilirim, yazdıklarım bazen yanlış dahi olabilir. Ama bir hatam varsa düzeltmek için maksimum çabayı da gösteririm. Ama asla bir hesap içine girerek bile bile yanlış yapmam. İftira atmam.

Ben İzmitliyim. Bu kentin çocuğuyum. İlkokulu da liseyi de üniversiteyi de yüksek lisansı da bu kentte okudum. Doğup büyüdüğüm şehirde de mesleğimi icra ediyorum. Allah’a şükür mutluyum da. Hepimizin yarınları daha güzel olsun.

Geçtiğimiz gün Yeniden Refah Kocaeli’de çok sorun var şeklinde bir köşe yazısı kaleme almış,. zaten var olan, hemen hemen tüm teşkilatın bildiği sorunları yazmış, düzeltilmesi gerektiğine vurgu yapmıştım.

Ama önce ahlak ve maneviyat diyen, Erbakan hocanın yolunda yürüdüğünü iddia eden, il teşkilatındaki bazı makam sahipleri hakkımda yürütmediği dedikoduyu bırakmadı.

Neymiş, ben Basri Çayır’dan para almışım, bu sebeple yazıları yazmışım.

Bunu yorumlara yazdırdıkları yetmemiş, bir de bazı yerlerde bunları konuşmuşlar.

Hayatımda Basri Çayır’ı milletvekili adayıyken Nokta Gazetesine yaptığı ziyarette bir defa gördüm. Ne ben onu tanırım, ne de o beni tanır.

Kendisinin telefon numarası dahi bende yoktur.

Bu iftirayı yayanların isimleri bende kalsın.

Ama Yeniden Refah Kocaeli’deki bazı makam sahipleri, size sesleniyorum.

İnsanlara iftira atarak kendi yanlışlarınızı örtemezsiniz.

Başlayalım mı?

YRP Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan, sen Genel Başkanın Fatih Erbakan’ı çiğneyerek, 14 Mayıs Genel Seçimleri gibi kritik bir süreçte “Ne günah işledik de AKP bizim kapımıza geldi?” demedin mi? YRP’nin Cumhur İttifakı seçmenindeki sempatisini böyle yaparak paramparça etmedin mi?

Ali Taştan seçim bitti, “İttifak olmasa biz Kocaeli’de 2 milletvekili çıkarırdık” demedin mi?

YRP Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla, birinci sıra adayı olarak açıklandığı zaman WhatsApp grubunda, “Bay bay Kocaeli” yazmadın mı? Sonra bu konuşmalar haber olduğu zaman ilgili kuruma dava açıp haberleri kaldırtmadın mı? Ancak bu ekran görüntüleri herkeste duruyor hala. Bilgine.

Senin teşkilat başkanın ve o dönem İl SKM Başkanı olan Mehmet Öner çıkıp milletvekili listesini o WhatsApp grubunda alıntılayıp Genel Başkan Fatih Erbakan ve Genel Merkezi kast ederek, “Bunlar hangi kafayı yaşıyor Allah aşkına. Kocaeli sıfır milletvekili, hayırlı olsun. Hedef 2028 seçimleri” yazmadı mı? Adam yerel seçimleri bile es geçmiş.

Başiskele Milli Görüşün kalesi. Ama siz Başiskele İlçe Teşkilatında mevcut başkan dururken, gölge başkan atamadınız mı? Kale dediğiniz yeri Kocaeli’ye en sorunlu bölge olarak göstermediniz mi?

İl teşkilatında en az 4 kez divan kurulunu değiştirmediniz mi?

Ali Taştan, Darıcalı. Darıca İlçe Teşkilatıyla bile sorunlar yaşamadı mı?

14 Mayıs Genel Seçimleri akşamı. İl Başkanı Ali Taştan, il başkanlığında yoktun, il başkanlığında. Oraya bazı gazeteci meslektaşlarım gelip, “Burada yas mı var?” diye size sormadılar mı?

Sizin milletvekili adaylarınızın çok büyük bir bölümü sahada çalıştı.

Soruyorum ben şimdi Yeniden Refahlılara, İl Başkanınız Ali Taştan’ı, Teşkilat ve dönemin SKM Başkanı Mehmet Öner’i adaylarla beraber sahada kaç kez gördünüz?

Allah aşkına yoklayın hafızalarınızı.

Mesela MKYK üyesi, eski il başkanı Mehmet Aras da ittifakın ruhuna zarar veren açıklamalar yaptı.

Ancak yiğidin hakkını teslim edin. Özellikle üçüncü sıra adayı Levent Gödek’le birlikte, o 80’indeki Mehmet Aras, masaların üzerine zıplayarak seçimde saha çalışmalarına katıldı.

Siz neredeydiniz?

Ben söyleyeyim, Genel Merkez dedikodusu yapıyordunuz.

Mehmet Aşıla Çorumlu diye sağda solda sürekli laklaktaydınız.

Siz yaptınız demiyorum ama sizin yanlışlarınızı yazanlar, satılık kalem, paralı asker oluyor değil mi?

Bu yazılanların hepsi yalan öyle mi?

Yeniden Refah Partisi, Kocaeli’de çok ciddi bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli kullanacak dirayetli, geniş bir vizyona sahip, Kocaeli’nin dinamiklerini tanıyan, kaostan uzak, sırtında küfesi olmayan, toparlayıcı bir il başkanına ihtiyacı var.

Küçük olsun benim olsun mantığıyla hareket eden, yanlışların dile getirilmesine tahammülü olmayan, at gözlüğünü takıp sadece ben diyen adamlarla bu parti büyüyemez.

Milli Görüş, Kocaeli’de gerçekten güçlü. Ancak kendinden başkasını düşünmeyen isimler bu gücü uyandırmaktan çok uzak. Böle böle yok edecekler bu teşkilatı.

Bugün YRP Kocaeli’de bir milletvekili çıkardıysa, bu il teşkilatının başarısıyla çıkmadı. Kimse kendine pay çıkarmaya kalkmasın.

Bir şekilde AK Parti veya MHP’ye küsen, onların Kocaeli listelerini beğenmeyen kırgın seçmen, hatta CHP listesinden seçime giren Saadet Partisinin, CHP’ye oy vermek istemeyen isimleri, kendilerine en yakın parti olan Yeniden Refah Partisine oy verdi. Bunu kendine mal etmek, siyasetin gerçeklerine kör olmak demektir. Siz ‘benim’ diyorsanız, yalancısınız.

Bugün Yeniden Refah Partisini ziyaret edecek Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül’e de sesleniyorum.

Bir özel sohbette, burada yazılanları Sayın Mehmet Aşıla’ya sorun.

Ak koyun, kara koyun çıksın ortaya.

Hodri Meydan…!

İpucu

Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allah-ü Teala onu cehenneme sokar.

Hz. Muhammed (sav)