Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hemen Hesaplarınızı Kontrol Edin: Şubat Ayı Zamları Belli Oldu! Yüzde 50’lik Artış Netleşti

Devlet tarafından dar gelirli aileler ile ihtiyacı olan vatandaşlara düzenli olarak sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Peki evde bakım maaşı zamları ne kadar oldu? İşte şubat ayı zam oranları…

Devlet tarafından dar gelirli

Bilindiği gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birçok vatandaşa sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Hane başına ödemeler yapılabildiği gibi ihtiyacı olan bireylere de belli başlı kalemler altında sosyal yardım ödemeleri yapılıyor.

Birçok alanda proje düzenleyen ve hayata geçiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu aileler için de farklı ödeme planları sunuyor. Çocukların sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi, eğitim masrafları için ailelerine destek olunması için ödemeler yapılırken, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlar da unutulmuyor. Evde bakım maaşı adı altında yapılan ödemeler, 2024 yılının gelmesi ile zamlandı. Birçok kişi şubat ayında evde bakım maaşının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı.

YÜZDE 50’YE YAKIN ZAMLAR YAPILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardım ödemeleri, 2024 yılı için yeni asgari ücretin belirlenmesinin ardından güncellendi. Birçok sosyal yardım ödemesine yapılan zamlar yüzde elli oranlarına yaklaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamalarında evde bakım maaşı ile ilgili bilgiler verdi.

Şubat ayının ortalarına yaklaşırken, evde bakım maaşı alan hak sahipleri bu ay hesaplarına ne kadar ödeme yapacağını araştırmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklamalarda ise evde bakım maaşının 7.608 TL’ye yükseltildiğini belirtti.

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

Evde bakım maaşı alabilecek kişiler üvey aile bireyleri dahil olmak üzere, engelli bireyin bakımlarını karşılayan kişiler alabilir. Bunun için engelli kişilerin kendi kişisel ihtiyaçlarını karşılayamıyor olması ve belli bir oranda engelli raporunun bulunması gerekiyor. Engelli vatandaşların gerekli sağlık raporlarının sunulmasının ardından evde bakım maaşı alabilecek kişilerden bazıları şunlardır;

  • Engelli bireyin eşi ya da çocukları
  • Engelli bireyin anne ya da babası
  • Engelli bireyin torunu ve torunun eşi
  • Engelli bireyin kardeşi ve eşleri
  • Eşin kardeşleri
  • Amca ve amca eşleri
  • Hala ve dayı çocukları

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsrail'in Lübnan’a yönelik hava saldırılarını
Sıradaki Haber Çatışma hava yolunu etkiledi: Seferler 8 Ekim’e kadar iptal edildi!