Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Her aileye 300-600 TL ödemeler başladı! Sizin hesabınıza da yatmış olabilir! Çocuk sahibi olmanız yeterli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda ailelere 300-400 TL destek ödemesi yapılıyor. Çocuklu ailelere ödemeler devam ediyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2023 yılı boyunca birçok farklı sosyal destek programı hayata geçirildi. Sosyal devlet ilkesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen bu yardımlar sayesinde birçok ihtiyaç sahibi vatandaşın maddi sorunlarının çözülmesi sağlanıyor.

Çocuklu ailelere yönelik destek programlarının sayısı ise giderek artıyor. Bu kapsamda ayrıca ailelerin çocuk sahibi olmalarını teşvik etmek için ‘’doğum yardımı’’ adı altında maddi destek ödemeleri de yapılıyor. Çocuk sahibi olan tüm aileler söz konusu desteklerden yararlanabiliyor

DOĞUM YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere yönelik farklı sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Çocuk sahibi ailelere yönelik de destekler bu kapsamda verilmeye devam ediyor. Yeni doğan çocukların ailelere yönelik doğum yardımı desteği veriliyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Mavi kart sahiplerine doğum yardımları ödeniyor. Anne veya babanın veya her ikisinin de Türk vatandaşı ya da Mavi kart sahibi olması gerekecektir. Doğum yardımı canlı doğum gerçekleştiren herkes için veriliyor.

DOĞUM YARDIMI NE KADAR?

Doğum yardımı kapsamında bakanlık tarafından çocuk sayısına göre ödeme yapılıyor. Bu kapsamda dünyaya gelen birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL tutarında bir defaya mahsus ödemeler yapılıyor. 3’üncü ve sonrasında dünyaya gelecek çocuklar için ödeme miktarı 600 TL olarak hesaplanıyor.

Doğum yardımı Mayıs 2015’ten itibaren başlamıştır. Bu tarihten sonra canlı doğum gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bireyler için doğum yardımı yapılmaktadır.

DOĞUM YARDIMI ÖDEMESİ NEREDEN ALINIR?

Doğum yardımı paralarından yararlanmak isteyen ailelerin PTT üzerinden bu paralarını kendi kimlikleri ile almaları mümkündür. Doğum Yardımı Sistemi (DYS) kapsamında yapılan başvurunun sisteme girdiği ayı takip eden ay içinde hak sahibi adına ödemeler yapılmaktadır.