Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Her önüne gelen Kocaeli’de bungalov yapamayacak

KBB Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısında bungalov evler gündeme geldi. Yapıların denetlemesi ile ilgili soruya cevap veren Büyükşehir yetkilileri kısıtlama yapılacağını ifade etti.

KBB Kasım ayı Belediye

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı bugün Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezinde yapıldı. 100 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık yaptı. Meclis toplantısında son günlerde sayısı bir hayli artan bungalov evler konusu gündeme taşındı.

“KAÇAK YAPILAR YAPILACAK”

Konu ile ilgili konuşan CHP Grup Bakan Vekili Engin Taşdemir, “Bungalov evler ve Tinny House evlerle ilgili yoğun bir talep söz konusu bununla ilgili bazı firmalar ve şahıslar Kocaeli’nin çeşitli bölgelerinde kooperatif tarzı yerlerde fahiş fiyatlı evler satıyorlar. İlçe imar müdürlüğüne de sorduğum zaman yasal dayanağı olmadığını öğrendik. Bununla ilgili talep de çok fazla. Bunun önüne geçilmezse kaçak yapı yapılmaya başlanacak ve vatandaşların talepleri artacak. Konuyla ilgili son durumumuz nedir? Komisyon tarafından çalışma yapılacaktı” ifadelerini kullandı.

“YIL SONUNDA DÜZENLEME YAPILACAK”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekretere Yardımcısı Gökmen Mengüç, “Bölgemizde İstanbul’dan bize sıçrayan bir konu. Yapı kooperatifi adı altında insanlara doğal alanda yaşam alanı sunuyoruz diye kooperatife üye yapıyorlar. Denetimini yapıyoruz. İmar komisyonumuzun gündeminde bu yılın sonuna kadar bir düzenleme yapacağız. Bütün tarım arazilerinin kullanımına dair sınırlama ve düzenleme getireceğiz. Bütün tarım arazilerimizi bu şekilde kullandıramayız. Ciddi anlamda kısıtlamalar yapıyoruz” şeklinde konuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, “Ruhsat konusu ilçe belediyelerinin yetkisinde ancak karar alma aşamasında biz öneri sunabiliriz ama bununla ilgili düzenleme yapılacağını biliyoruz” şeklinde cevap verdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…