Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Her şey bir yarışma ile başladı! Paramedik Onur fenomen oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı kadrosunda Paramedik olarak görev yapan Onur Güral’ın yıldızı, katıldığı bir yarışma programı ile parladı. Kısa sürede binlerce takipçi kazanan ve oyunculuk teklifi alan Güral, Kocaeli’nde çok yakında başlayacak 2 proje ile hanelere girmeye hazırlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık

Aslen Erzurumlu olan  24 yaşındaki  Paramedik  Onur Güral,  yakın zamanda  iki ayrı televizyon programında yemek yarışmasına katıldı.  Kullandığı  şive ve yaptığı yemeklerin yanı sıra, yarışmalardaki  davranışları büyük   dikkat çekti. Güral’ın yarışmalar sonrasındaki takipçi sayısı bir anda   artarak yüzbini geçti.  Ardından  ajanslardan oyunuculuk teklifleri bile geldi.  Mutfağa büyük bir ilgisi olduğunu, yemek yapmayı çok sevdiğini ifade eden Güral, “ Hala   paramedik olarak çalışıyorum.  İşime devam edeceğim.  Bir yandan da   Kocaeli’nde  hayata geçirmeyi planladığımız  2 ayrı proje var. İnşallah çok yakında bunu hayata geçirip hanelere gireceğiz” dedi.

DÖNÜM NOKTASI OLDU

Samimi ve  sempatik tavırlarının yanı sıra, kimi zaman kullandığı Erzurum şivesi  ile   kendisini tanıyanların sevgisini kazanan  Onur Güral, mutfağa ve yemeğe ilgisinin   çok erken yaşlarda başladığını ifade ederek, “ Aslında  Erzurum’da kaldığımız yıllarda  1 yıl Turizm  Lisesinde   eğitim gördüm. Kısada olsa  bir aşçılık tecrübesi edindim. Daha sonra  ise  paramedik olmaya karar verdim.  Kocaeli’nde  bu nedenle   eğitimime bu yönde devam ettim. İşimi  severek yapıyorum. Ama bir yandan da  kendimi aşçılık   konusunda geliştirdim.   2 ayrı televizyonda yemek programlarına katıldım. Birisi yarışma programıydı. O program  benim için dönüm noktası oldu”

İLK KEZ BEN YAPTIM

Yarışmada  Erzurum şivesi ile konuştuğunu  ifade eden Güral, “ Hem yorumlarım  hem de  hareketlerim ilgi çekmiş olacak ki bir anda sosyal medya hesabım  binlerce takipçi aldı.  Ancak, en dikkat çekici  konu ise  yarışmada  Erzurum cağ kebabını, ekipman kullanmadan Erzurum cağ kebabı tadında kuzu şiş ismini vererek mangalda  yapmam oldu. Programın sunucusu Zuhal Topal  oldukça beğendi. Bunu  ilk olarak ben yaptım.  Bugüne kadar kimsenin yapmadığı bir şeydi”

HANEDEYİZ PROGRAMI GELİYOR

Program sonrasında   sadece  takipçilerinin artmadığını belirten Güral,  “ Farklı ajanslardan oyunculuk teklifleri geldi.  Benden 2 aylık kamera önü eğitimi almamı ve bu yönde ilerlememi isteyenler oldu.  Ancak, bunu hemen yapmayı planlamıyorum. Bazı dostlarım ile birlikte aklımızda güzel bir proje var.  Bunu Kocaeli’nde  hayata geçirmeyi planlıyoruz.  Bir youtube kanalı kurup ‘Hanedeyiz’ isimli bir yarışma programı yapmayı planlıyoruz. Kocaeli’nde 5 veya 10 ayrı haneye misafir olacağız.  Bizi evine davet ederek ağırlayan kişinin karşılamasından, hareketlerine, davranışlarına  göre bir puanlama yapacağız. Aynı zamanda  yaptığı yemeğin lezzetine, yöreselliğine ve becerisine göre puanlama olacak. Bu arada kendisi ile   sohbet edeceğiz. Sonrasında  ise puanlamada en iyi  dereceyi elde edene büyük olmasa da bir gram altın vereceğiz.  Burada önemli olan  ödül değil,  yarınlara kalacak güzel bir anı bırakmak olacak” dedi

GÖRDÜĞÜ İLGİDEN MEMNUN

Öte yandan katıldığı programların ardından, hali hazırda çalıştığı Büyükşehir Belediyesi bünyesinde de   bir proje  planlandığını ifade eden  Güral, “ Kocaeli’nin turistik yerlerini, yemeklerini ve diğer ürünlerini tanıtan  bir program  yapmayı planlıyoruz.  Tabii ki şu anda bunlar  henüz taslak, ama  hayata geçerse harika olacağını düşünüyorum” dedi.  Şu anda Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nın revirinde  Paramedik olarak görev yapan Güral, “Mesai arkadaşlarım ve ailem beni destekliyor. Yarışma proğramı sonrasında  görüp tanıyanlar   fotoğraf çekiliyor.  Hatta bazıları programdan hiçbir şeyi beğenmediğimden dolayı bana kızdığını, ancak  normalde çok samimi   ve sempatik olduğumu ifade ediyor.”  şeklinde gördüğü ilgiden memnun olduğunu dile getirdi.