Herkes tahliye edilirken Bahar Candan neden içerde?

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan fenomenlerin listesinin başında Bahar ve Nihal Candan kardeşler yer alıyordu.. Peki abla Nihal Candan sağlık sorunları sebebiyle tahliye edilirken Bahar Candan neden hala içerde? Detaylar haberimizde..

Herkes tahliye edilirken Bahar Candan neden içerde?

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan ve 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen Dilan Polat ile eşi Engin Polat geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti. Aynı zamanda sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve gerçek adıyla Gülnihal Çiçek olan Nihal Candan, 16 Kasım 2023'te "kara para aklama" ve "suç örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmiş daha sonra cezaevinde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 37 kiloya düşen Nihal Candan, bu sebeple tahliye edilmişti. Candan kardeşler ve diğer sanıklardan oluşan 22 kişinin davası devam ediyor.

PEKİ HERKES İÇERDEN ÇIKARKEN BAHAR NEDEN ÇIKAMIYOR?

Geçtiğimiz günlerde Polat çiftinin tahliye edilmesinin ardından gözler Candan kardeşlere çevrilmişken özellikle Nihal Candan'ın sağlık sorularını sebebiyle içerden çıkmış olması Bahar Candan'ın ne zaman tahliye edileceği sorusunu da akıllara getirdi. Suç örgütüne üye olma ve suçtan elde edilen mal varlığını aklama iddialarıyla tutuklanan Bahar Candan'ın davası hala devam ediyor. Candan'ın tutukluluk haline devam ediyor.

BAHAR CANDAN NEDEN TUTUKLANDI?

Bahar Candan, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında dolandırıcılık suçlamaları kapsamında yürütülen bir soruşturmada, suç örgütüne üye olma ve suçtan elde edilen mal varlığını aklama iddialarıyla tutuklandı. Bahar Candan'ın ismi, 79 mağdurun yer aldığı bu soruşturmada yer almış ve yapılan incelemeler sonucunda kardeşi Nihal Candan ile birlikte cezaevine gönderilmişti. Candan'ın tutuklanması, söz konusu suçlamalara dayanmakta olup, bu süreçte psikolojik olarak zorlandığı ve sağlık sorunları yaşadığı da aile ve avukatı tarafından dile getirildi.

BAHAR CANDAN KİMDİR?

Bahar Candan, 17 Şubat 1998 tarihinde İstanbul'da doğmuş Türk sosyal medya fenomeni ve televizyon yüzüdür. Yardımcı Doçent Doktor Hakan Candan’ın ortanca kızı olan Bahar Candan, aynı zamanda Nihal Candan'ın kız kardeşidir. Son olarak "Doya Doya Moda" isimli moda yarışmasına katılarak, burada da dikkat çekmeyi başarmıştır. 1,76 cm boyunda ve 71 kilo olan Bahar Candan, sosyal medya fenomeni olarak popülerliğini sürdürmektedir.

Kaynak: Gamze Karaaslan