Hindistan’da protesto kötü bitti! Çatışma çıktı

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde, bir doktorun hastanede tecavüze uğrayarak öldürülmesine karşı düzenlenen protestolarda, göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.

Hindistan’da protesto kötü bitti! Çatışma çıktı

Hindistan'ın NDTV kanalının haberine göre, Batı Bengal'in Kalküta kentinin merkezinde toplanan protestocular, eyaletin Genel Sekreterliğine doğru yürüyüşe geçti. Polis, göstericilerin yürüyüşüne engel olmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanarak müdahale etti. Protestocular ise polise taş ve sopa atarak karşılık verdi. Basına yansıyan görüntülerde, bazı göstericilerin bariyerleri devirdiği ve tekmelediği anlar yer aldı. Olaylar sırasında ölü veya yaralı olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

Batı Bengal'in Kalküta kentindeki RG Kar Tıp Koleji'nde çalışan 31 yaşındaki kadın doktor, 9 Ağustos'ta 36 saatlik vardiyasını tamamladıktan sonra, personel için ayrılmış bir dinlenme alanı olmadığı için seminer odasında uyumak zorunda kaldı. Ertesi sabah meslektaşları, kadını yarı çıplak ve vücudunda ağır yara izleriyle ölü halde buldu. Hastanede gönüllü olarak çalışan Sanjoy Roy adlı kişi, olayla ilgili olarak gözaltına alındı. Ancak olayın örtbas edildiği ve ihmal olduğu yönündeki iddialar üzerine soruşturma, yerel polisten Merkezi Soruşturma Bürosuna (CBI) devredildi. Ülke genelinde birçok şehirde doktorlar, meslektaşlarının tecavüze uğrayarak öldürülmesine tepki olarak süresiz grev kararı aldıklarını duyurdu.

Kaynak: Cumhuriyet.com