Hiv virüslü Suriyeli trans birey Adana'yı karıştırdı!

Berkan Aslan

Berkan Aslan

Tüm Yazıları

Adana bu haber ile çalkalanıyor. 1997 Suriye doğumlu olan trans birey para karşılığında birçok kişiyle beraber oldu. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları Polikliniğinin test sonuçlarında Suriye uyruklu M.E. ' nin test sonuçlarının pozitif çıktığı raporu paylaşıldı. Sosyal medyada korkuya sebep olan haber gündem oldu.

Yetkililerden konuyla ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmazken, Adana'lı vatandaşlar yetkili kurumlardan bir açıklama bekliyorlar. Bu durumun açığa çıkmasının ardından sosyal medyada ve gazete haberlerinin hemen altında çok farklı yorumlar yapıldı.

Yapılan bazı yorumlar ;

Eğleniyor muyuz Adana ?

Nereye koşuyoruz ?

Suriyeliylede yapmazsın be abi.

Çokta iyi olmuş, o kişiyle birlikte olanlara.

Bari kadının kimliğini açıklayında, kendisiyle birlikte olanlar hemen test için hastaneye gitsinler.

Umarım exim ile münasebetim olmuştur.

Arkadaşlar ülkede ciddi ir aıds vakası var çok dikkat etmeli ve acil önlem alınmalı.

Suriyelilere bile düştüysek vay halimize.

Şimdi Adana'dakiler düşünsün.

Allah sizi bildiği gibi yapsın.

Bu tür yorumlar yapılırken, olayın ciddiyetinin altını çizmek sanırım bizim görevimiz. Aıds'li biri ile yani hiv virüslü biriyle birlikte olduktan sonra, kişiler eşleriyle veya sevgilileriyle de sonraki zaman diliminde cinsel ilişki yaşıyorlarsa böylesine bir durumda virüsü partnerlerine de geçirmiş oluyorlar. Böylelikle virüsü yavaş yavaş yaymış oluyorlar.

Ülkenin ekonomik sorunları ve günümüz koşullarında sosyal medyanın aşırı yaygınlaşmış olması ve ahlaki çöküntü nedeniyle bu tür vakaların artış gösterdiği gözlemlenmiştir.

Sağlık Bakanlığı, belediyeler, muhtarlıklar ve basının da desteği ile aıds yani hiv virüsü ile ilgili açıklayıcı bilgilerin ve videoların vatandaşlarımıza hızlı ve net bir şekilde ulaştırılması sağlanmalıdır.