Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hizbullah, İsrail’i kamikaze silahlı drone sürüsüyle vurdu! Sirenler duyuldu

Hizbullah’ın iki numarası Fuad Şükür’ün öldürülmesi sonrasında, İsrail’e bir kamikaze drone sürüsüyle saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. İsrail basını, kamikaze silahlı insansız hava aracının bir askeri üssü vurduğunu yazdı.

Hizbullah'ın iki numarası Fuad

Hizbullah’ın iki numarası Fuad Şükür’ün Beyrut’taki çok katlı bir binada İsrail tarafından etkisiz hale getirilmesiyle kuzey cephesindeki sınır çatışmasının savaşa dönüşeceği korkusu, bugün bir adım daha ileri taşındı.

İSRAİL 5 HİZBULLAH ÜYESİNİ ÖLDÜRDÜ

İsrail ordusuna ait jetler sabah saatlerinde Lübnan’ın güneyindeki Mayfadun kasabasında binayı hedef aldı. AFP’ye bilgi veren Lüblanlı yetkililer, saldırıda 5 Hizbullah üyesinin öldüğünü açıkladı. İsrail ordusunun resmi açıklamasında, binanın Hizbullah’ın güney komutanlığı tarafından kullanıldığı belirtildi.

İSRAİL’DE SİREN SESLERİ

Hava saldırısının ardından İsrail tarafından sirenler çaldı. Akdeniz kıyısındaki Akka şehri ve birçok İsrail yerleşmelerinde sirenler çaldı ve patlamalar meydana geldi. Nehariye yakınlarında bir silahlı insansız hava aracı infilak ettiği bildiriliyor. Görgü tanıkları, Lübnan sınırına kuş uçuşu 35 kilometre mesafedeki kritik liman şehri Hayfa’dan da dumanlar yükseldiğini aktardı.

Israel Hayom gazetesi, kamikaze silahlı insansız hava aracının bir askeri üssü vurduğunu yazdı. Yerel medya, bir kamikaze drone’un isabet ettiği kuzeydeki Mazra’a kasabasında ise biri ağır iki kişinin yaralandığını duyurdu. İlerleyen dakikalarda 6 kişinin hastaneye kaldırıldığı resmi olarak açıklandı.

ASKERİ ÜSSÜ HEDEF ALDILAR

Lübnan’ın en büyük askeri gücü Hizbullah ise, İsrail’e bir kamikaze drone sürüsüyle saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. İran destekli grup, Telegram hesabından Akka’daki Golani Tugayı Karargahı ile bir diğer üssü tam isabet ile hedef aldığını kaydetti. Öte yandan İsrail’den gelen görüntülerde aracıyla seyir halinde olan çok sayıda kişinin vurularak yaralandığı anlar yer aldı.Hizbullah ayrıca, söz konusu saldırıların Fuad Şükür suikastına misilleme olmadığının altını çizdi. Hizbullah’ın açıklamasından sonra da Akka çevresinde drone saldırısı için sirenlerin çaldığı gelen bilgiler arasında. Lübnan Dışişleri Bakanlığı Hizbullah ve İsrail arasında topyekun bir savaşı engellemeye çalıştıklarını bildirdi.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Meksika'nın Pasifik kıyısındaki güney eyaletlerinde
Sıradaki Haber Meksika’nın güneyinde kasırga alarmı! ‘Kategori 3’seviyesi