Hızlı kilo vermek isteyenler dikkat: Zayıflatan meyveler listesi geldi
İçerisinde barındırdığı vitaminlerle hayatımızın olmazsa olmazı olan meyveler mercek altına alındı. Özellikle kadınların kilo vermede yardımcısı olan meyveler merak edildi. Peki, zayıflatan meyveler nelerdir? Hangi meyveler kilo vermeye yardımcı? İşte yanıtı..
Hızlı kilo vermek isteyenler dikkat: Zayıflatan meyveler listesi geldi
Özellikle kilo vermek isteyen kadınların gündeminde yer alan meyveler günün araştırma konusu oldu. Hem yaz hem kış aylarında oldukça fazla tüketilen meyveler hayatımızın her alanına girdi. Özellikle yaz aylarında formunu korumak için çeşitli zayıflama yöntemlerine başvuran vatandaşlar hangi meyvelerin zayıflatma özelliği var merak etti. Kilo vermek ya da formunu korumak için sık sık meyve tüketen okurlarımız için zayıflatan meyveleri derledik. İşte o liste...
Avokado: Metabolizmayı hızlandırır. Testosteron hormonunu artırır.
Armut: Yüksek lif oranı ile kan şekerini düzenler, tokluk hissi verir. Ara öğünlerde tüketilebilir.
Yaban Mersini: 1 porsiyon yaban mersini: Yarım su bardağı 90 grama eşit.
Elma: 1 porsiyon elma: Küçük boyu 100 gram
Hindistan Cevizi: 1 porsiyon hindistan cevizi: Küçük boyu 100 gram
Nar: 1 porsiyon nar: Küçük boyu 80 gram
Greyfurt: Oldukça az kaloriye sahip. Yüksek oranda su içerdiğinden doygunluk hissi verir.
Portakal: 1 porsiyon portakal: Orta boyu 100 gram
Domates: Yüksek oranda C vitamini ve likopen (anti-kanser) içerir. Yağ yakma işlemini hızlandırır.
Kavun: Kilo kaybında oldukça önemli bir meyve olan kavunun 200 gramında 60 kalori bulunuyor. Yüksek posa içeriği ile kan şekerinin düşmesini önleyen kavun, uzun süre tok kalmayı sağlar.
Muz: İçerdiği çözünür posadan dolayı yeme isteğini azaltır. Tokluğu artırır. Özellikle kahvaltıda tüketilmesi öneriliyor.
Limon: Yağ birikimini önler ve yağların atımını hızlandırır. Her sabah 1 bardak su ile tüketilmesi kilo vermeye yardımcı olur.
Şeftali: Bağırsakların çalışmasını hızlandırarak kilo vermeye destek olur.
Kuru Meyve: Kolesterolü düşüren kuru meyveler, sindirim sisteminin düzenlenmesine de katkı sağlar.