Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hizmet İş belediyelerden zam istiyor!

Hizmet-İş Sendikası belediyelerden zam talebinde bulundu. İşte o açıklama…

Hizmet-İş Sendikası belediyelerden zam

Hizmet-İş Sendikasından, belediye işçilerinin ücretlerine dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz tarafından kamu işçilerine, memurlara ve asgari ücretle çalışanlara yapılan refah artışlarının belediye çalışanları ücretlerine de yansıtılması bir zorunluluktur. Aksi takdirde bozulan ücret dengesinin,işyerlerinde iş barışı ve huzurunun  bozulmasına neden olacak, verimliği ve motivasyonu da düşürecektir.

“OLUMLU BULUYORUZ ve DESTEKLİYORUZ”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, hiçbir çalışanımızı enflasyona ezdirmeme adına, asgari ücretle çalışanlara altı ay için %34 zam yapmış, memurlara %85 oranında zam yaparak en düşük aylık ücreti 22 bin TL’ye çıkarmış, kamu çerçeve protokolü ile de en düşük kamu işçisi ücretini de 22 bin TL olarak belirlemiştir.  Bu gelişmeleri emekçilerimizin refahını korumak adına olumlu olarak görüyor ve destekliyoruz.

“ADALETSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRIN”

Ancak aynı işyerlerinde beraber çalışılan memur bir arkadaşın sosyal denge ödemesi ile birlikte aldığı yeni  ücret ile   İşçiler arasındaki farkın iki katına yaklaştığı, bu durumunda işyerlerinde şimdiden büyük huzursuzluğa sebep olduğunu hep birlikte görüyoruz. En kısa zamanda yapılacak ek protokollerle bu adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını ve belediyelerinde çalışan işçilerin geçim ücretleri konusunda sosyal dengeyi tahsis eden çalışmaların bir an evvel başlamasını bekliyor ve talep ediyoruz”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SEKA Devlet Hastanesi Yürüyüş Yolu
Sıradaki Haber SEKA Semt Polikliniği yıkılıyor