Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HTK-SEN’den “İnisiyatif Almadan Çalışma” Eylemi: Antalya’da hava Trafiğinde Kriz

DHMİ çalışanlarının hak arayışı Antalya Havalimanı’nda krize yol açtı: 1 milyon Euro’yu aşan zarar, ek yakıt maliyeti ve ciddi gecikmeler. CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, 2 saatlik gecikmeyle İstanbul’a ulaştıktan sonra isyan etti.

DHMİ çalışanlarının hak arayışı

Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası (HTK-SEN), Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanları haklarını savunmak amacıyla başlattıkları “İnisiyatif Almadan Çalışma” (İAÇ) eylemine devam ediyor. Türkiye genelinde hava trafik kontrolörlerinin katılım gösterdiği bu eylem, özellikle Antalya Havalimanı’nda sorunlara yol açtı. Eylem nedeniyle bazı firmalarda meydana gelen gecikmelerin maliyetinin bir milyon Euro’yu geçtiği belirtiliyor. İnisiyatif almadan çalışma eylemleri, ek yakıt maliyetlerine ve ciddi zaman kayıplarına neden oluyor. Antalya Havalimanı’nda yaşanan bu duruma CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır tepki gösterdi. Antalya’dan İstanbul’a 2 saat gecikmeli hareket eden Çorabatır, yaşadıklarını dile getirerek isyan etti.

ÇORABATIR “KALKIŞ IÇIN 24 DAKIKA BEKLEDIK”

Çorabatır, yaşadığı gecikmeyi şu şekilde anlattı: “Antalya’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuş saatim 13:20 idi. İlk gecikme 14:05, ikinci gecikme 14:20 olarak bildirildi. 14:40’da uçağın kapıları kapandı, 10 dakika taksi ile doğu pistine vardık ve kalkış için 24 dakika bekledik. Kalkış saatimiz 15:14 oldu. Neredeyse 2 saatlik bir gecikme yaşandı ve bizden sonra doğu pistinde kalkış sırası bekleyen 16 uçak vardı. Elbette daha fazla olduğunu da görüyor ve biliyoruz! Şimdi soruyorum: Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, askeri pistin kullanımı için hazırladığı rapor gibi doğu pisti için de bir rapor düzenleyecek mi? DHMİ, hava trafik kontrolörlerinin talepleri ve hak ettikleri maaşları için yasa teklifinden komisyon aşamasında geri çektikleri maddeyi tekrar gündeme alacak mı?” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Temmuz ayında Ankara’ya taşınan İYİ
Sıradaki Haber Akşener’in yeni adresi ifşa oldu!