Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Kocaeli’nin en önemli iki sorunu…

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bugün Kocaeli’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Bu haberin fotoğrafı yok

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıpoğlu dün Kocaeli’ye geldi. Bugün Kartepe’de bir restoranda basın mensuplarıyla buluşan Yapıcıoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan Yapıcıoğlu’na Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Esin, Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, İl Başkanı Ali Çiftçioğlu ve partililer eşlik etti.

KİRALAR KOCAELİ’DE BÜYÜK SIKINTI

Dün Kocaeli’yi dolaştık. Esnafımızı ziyaret ettik. Vatandaşın ve ülkenin gündemiyle ilgili değerlendirmeler yaptık. Vatandaşın gündeminin birinci sırasında ekonomi var. Okullar açıldı, masraflar arttı. Kiralar Kocaeli’de de çok büyük bir sıkıntı. Bu durum vatandaşı bezdirmiş durumda. Dar gelirli vatandaşların alabileceği ucuz konutların projesi ivedilikle hayata geçirilmelidir.

DENK BÜTÇE ZORUNLULUĞU

Siyasetin gündeminde yeni anayasa var. Bu bizim partimiz için çok eski ve önemli bir gündem. 1980 cunta anayasası 40 yıldan fazla yürürlüktedir. 20 defa değişiklik yapılmış, maddelerin üçte ikisi değişmiştir. Ancak bizim bu anayasadan artık kurtulmamız gerekiyor. Darbe anayasasını değiştirmek, siyasilerin millete olan borcudur. Yapılacak anayasada belki diğer siyasi partiler tarafından çok dillendirilmiyor ama, denk bütçe yapma zorunluluğu anayasaya eklenmelidir. Bugünkü ekonomik sorunların temelinde kapitalist, faizci sistem vardır.

KOCAELİ’DE OTOPARK VE KÖPEK SORUNU

Kocaeli’de vatandaşların sokaklarla ilgili iki önemli şikayeti var. Bunlardan birisi kent merkezlerindeki otopark sorunu. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Bir diğer konu ise sokaklardaki başıboş köpek sorunu. Bizim parti olarak her canlının yaşam hakkına saygımız var. Hiçbir hayvana eziyet çektirilmesine razı olmalıyız. Hayvanların insanlar için zararlı hale gelmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Evcilleştiriliyor mu, barınaklara mı kapatılıyor, şehir merkezinden mi uzaklaştırılıyor bunun üzerine yoğunlaşılması lazım. Aslolan insan hayatıdır. İnsan hayatı tehlikeye atılmamalıdır.

TELEVİZYONLARIN GÜNDÜZ KUŞAĞI

Toplumsal ahlakı çökertecek programlar, televizyonların gündüz kuşağında yoğun olarak yayınlanıyor. Vatandaşlar bu konudan şikayetçi. Biz sadece toplumun maddi ihtiyaçlarını değil, manevi ihtiyaçlarına da ilgi göstermeliyiz.

SİYASETE ALET EDİLİYOR

Daha önce Türk takımlarımız Avrupa’daki müsabakalarında gruplara kalmayı başardı. O= zaman da bir mesaj yayınlamamıştım. Yine Türk Milli takımımız Çin’de Kung-Fu’da dünya şampiyonu oldu, 24 madalya kazandılar. Ben o zaman da bir şey yazmamıştım. Sportif faaliyetlerle ilgili çok mesaj yayınlanan bir isim değilim. Ama şunun da farkındayız: Milli voleybol takımıyla ilgili başarıların, sportif başarıdan ziyade siyasi gündeme alet edilmesini yanlış buluyoruz. Bu doğru değil.

YEREL SEÇİMDE KOCAELİ’DE ADAY ÇIKARACAKLAR MI?

Yerel seçimlerle ilgili şu anda netleşmiş bir karar yok. Daha önce de farklı meselelerle ilgili çeşitli görüşmeler sağladık. Yerel seçimlere bir ittifak dahilinde girmek ihtimal dahilindedir. Biz tek başına seçimlere girecekmiş gibi her tarafta çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Memleketin her tarafında aday tespit için çalışmalar yapıyoruz. Kocaeli’de bu şehirlerin arasında. Bu ittifak genel manada bir ittifak olabilir. Bazı yerlerde lokal ittifaklar da söz konusu olabilir.”