Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hurdacılar tek bir yere toplanacak!

KBB Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısında İZAYDAŞ bölgesine yakın alanda bulunan 60 dönümlük alanın geri dönüşüm depolama alanı olarak 10 yıllığına kiralanmasına karar verildi.

KBB Kasım ayı Belediye

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı bugün Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezinde yapıldı. 100 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık yaptı.

HURDACILARA 60 DÖNÜM

Mecliste uzun bir süredir gündemde olan hurdacıların aynı alanda toplanması görüşüldü. İzmit Durhasan Mahallesi’nde bulunan aynı zamanda İZAYDAŞ’a yakın bölgede, 60 dönümlük alanın Geri Dönüşüm Depolama Alanı olarak kullanılması görüşüldü. Buna göre 60 dönümlük alan 10 yıllık süreyle hurdacı esnafına kiralanacak. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

“DÜZENLİ VE KONTROLLÜ OLACAK”

Süreç ile ilgili konuşan KBB Başkanı Tahir Büyükakın, “Şehrin ayrı yerlerinde geri dönüşümcüler var. Bu bölgede İZAYDAŞ’ın arka tarafında zaten. O bölgede hurdacılık faaliyetini yapmaları için bir alan oluşturulacak bununla ilgili kiralama yetkisi alıyoruz. Encümenimin kiralama ihalesine çıkacak. Hurdacılar da bu bölgede faaliyetlerini gösterecekler tesislerini bu bölgeye kuracaklar. Şehrin farklı yerlerine dağılmış halleri derli toplu olacak. Düzenli ve kontrollü alan olacak” ifadelerini kullandı.

“10 YILLIK SÜRE”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekretere Yardımcısı Gökmen Mengüç, “Depolama alanı kısım İZAYDAŞ ile entegre olacak bir tesis. Hurdacılar İzmit merkezde, MİA’da, Körfez’de rahatsızlık veriyor yaptıkları faaliyet dolayısıyla. Mülkiyeti bize ait 60 dönümlük alan var 10 yıllık süreyle kiralama işlemi gerçekleştirilmiş olacak” şeklinde bilgi verdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş
Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ı kabul etti