Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Buket Afkan

Hürriyet anketlerin yükselen yıldızı

Biz vatandaşlar bütçemiz açık verdiğinde, gelirlerimizi artırmak gibi bir şansımız pek olmadığından giderlerimizi azaltmaya çalışırız. Oysa büyük bir cari açıkla yüzleşen hükümetimiz, vergilerle gelirlerini artırmaya çalışıyor. Bütçeyi denkleştirmek için vatandaşın cebine yöneliyor. 

Geçtiğimiz haftadan beri üst üste yeni vergiler geliyor. Bunların arkası da gelecek, durmayacak. Çünkü şu ana kadar yapılan vergi ve harç artışları bütçe açığının sadece dörtte birini karşılıyor. En az bu kadar daha vergi salınacak. Bir yandan da Körfez ülkelerinden sıcak para girişi sağlanması yönünde girişimler devam ediyor. 

Dün gece Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, pasaport harçlarına yapılan yüzde 50 artış da gidişat hakkında tahminleri doğruluyor.  

Seçimden önce Karadeniz’den çıkarılacak doğalgazla, Gabar’dan fışkıracak petrolle ekonominin uçacağını sananları yeni doğalgaz ve elektrik zamları da bekliyor. Önümüzdeki aylarda hayatımız giderek zorlaşacak. 

Ekonomideki kötü gidişatı “dış güçler”in saldırısına bağlayanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya katılımına onay vermesini ya da ABD Başkanı Biden başta olmak üzere Avrupalı muhataplarıyla samimi fotoğraflarını görünce ne düşünüyor acaba? 
Bütün bunlar yaşanırken, muhalefetin art arda gelen pasları gole dönüştürmek gibi bir çabasını gören oldu mu? Hani Kılıçdaroğlu kazanırsa teröristlerin koruyucusu İsveç NATO’ya alınacaktı!?

Muhalefet gündem belirlemek bir yana gündemi değerlendiremiyor bile. Öyle bir dağınıklık, öyle bir katatonik hal içindeler. 
*Bakıyoruz, Erdoğan’a eleştiriler bile Cumhur İttifakı içinden geliyor. MHP lideri Bahçeli, İsveç adımını eleştirdi, hükümete uyarılarda bulundu. YRP Genel Başkanı Erbakan da İsveç kararının yeniden gözden geçirilmesi yönünde tepki gösterdi. 

Yine Bahçeli muhalefetin yapamadığını yaptı ve emekli maaşlarına iyileştirme talep etti. 

Muhalefetin bu halini gören seçmen “İyi ki seçilmemişler” diyor!

Bir yanda vatandaşın canını yakan vergi, harç artışlarının, daha da yükselmesi beklenen enflasyonun iktidara karşı oluşturacağı tepki; bir yanda muhalefetin havlu atmış görüntüsü veren acz içindeki hali… Bu ortamda Türkiye hızla yerel seçimlere doğru yol alıyor. Bu seçim sürprizlere gebe görünüyor. 

Anket firmaları da harıl harıl, yerel seçimlere yönelik çalışmalar yapıyor. Son günlerde öne çıkan iki araştırmanın sonucu Kocaeli’yi de ilgilendiriyor. 

ALF Araştırma şirketi, yaptığı ankette Marmara Bölgesi’nin “en başarılı” belediye başkanlarını belirlemeye çalışmış. 5-9 Temmuz tarihlerinde 8 bin 800 kişiyle yapılan anketin sonuçlarına göre, CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile AK Partili Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Marmara Bölgesi’nin en başarılı bulunan 10 belediye başkanı arasına girmiş. Her ikisi de avukat olan bu iki başkanın başarısı dikkat çekici gerçekten. 

ALF Araştırma’nın anketinde ilk 10’a giren diğer belediye başkanları ise CHP’li İstanbul/Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, AK Partili İstanbul/Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın,  AK Partili Balıkesir/Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Partili İstanbul/Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AK Partili Sakarya/Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, CHP’li Bursa/Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, AK Partili İstanbul/Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken olmuş.

Hürriyet’in adı başka bir ankette de öne çıkmıştı. ORC Araştırma tarafından Haziran ayı sonunda yaptığı ankette başarı oranı yüzde 55’i geçen “5 Büyükşehir ve 10 Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı” belirlenmişti. 

Bu ankette Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilk 5 büyükşehir belediye başkanı arasında yer almamış ama ilk 10 ilçe belediye başkanı arasında bir kez daha Hürriyet’i görüyoruz. Hürriyet, yüzde 57’nin üzerinde bir puanla listede yer alıyor. 

Tabii yerel seçimde Hürriyet’in İzmit’ten aday olum olmayacağını da bilemiyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne aday da olabilir. Şansı olur mu, göreceğiz…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER