Hürriyet; Bülent Bey delegelerin yarısının oyunu alamadı!

Nokta TV’ye konuk olan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kongreye delegelerin gelmemesini örnek göstererek, “Nerede yanlış yapıyorsak düzeltmemiz lazım” dedi

Hürriyet; Bülent Bey delegelerin yarısının oyunu alamadı!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Nokta TV ekranlarında “Ebru Şimşek ile Şehirde Konuşulmayanlar” programının konuğu oldu. Programa katılan Hürriyet Nokta Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cezmi Çiçek ve Gazeteci Ahmet Akçaalan ve Ebru Şimşek’in sorularına yanıt verdi.

“İPOTEK ALTINA ALMAK DOĞRU DEĞİL”

Kongre öncesi İlçe Başkanlarının mevcut İl Başkanı Bülent Sarı’ya destek vermesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Hürriyet, “İlçe Başkanları kendi özgür iradesi ile destekledi. Delegeler ilçe başkanlarını seçer ve karar yetkisini veriri. Geçmişte de yaşanmış şeyler. İlçe Başkanları taraf oldu. Bu da onların en doğal hakkı. Buna tepki gösteren delege var. Onlar da haklı. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. İpotek altına almanın doğru olmadığını düşünüyorum. İlçe başkanlarının rahat çalışacağı ilçe başkanını seçmek hakkıdır. Bloke uygularcasına toplu açıklamaları doğru bulmuyorum. CHP kültürüne de zarar veriyor.

“HEM TARAF OLUP HEM DELEYİ GETİREMEK!”

İlçe başkanlarına sormak lazım. Delegeleri toplayıp sordular mı? Bunu daha çok önemsiyorum. İl kongresinde sonuçları gördük. Delegelerin yarısının bile oyunu alamadı Bülent Bey. Çok ciddi bir sayı gelmedi. Sonuçta bu listeleri birlikte yazdılar. Gelmeyen delegasyonun da sorgulanması lazım. Demek ki bir kırgınlık var. Bu delegeleri siz yazdınız. Bu delegeleri ilçe başkanları yazdı. Hem taraf olup hem delegeyi getirememek!

“DÜZELTMEMİZ LAZIM”

Kendimi de katıyorum demek ki bir yerde yanlış var. Nerede yanlış yapıyorsak düzeltmemiz lazım. Kendi içlerinde sandık kursalardı doğru bulurdum. Küçük yönetim kurullarında alınan kararların toplu açıklamaya dönüşmesini doğru bulmuyorum. İlçe Başkanlarının kendi iradesi. Karışma hakkımız yok sadece fikrimizi ifade edebiliriz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ