Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet de oradaydı! Büyükakın’dan kürsüde Hürriyet’e gönderme

Kocaeli’de düzenlenen 15 Temmuz anma töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e 15 Temmuz gecesi yaptığı paylaşıma atıfta bulunarak birlikte mesajı verdi. Alanda bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise olaya tepkisiz kaldı.

Kocaeli’de düzenlenen 15 Temmuz

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen ve 246 vatandaşımızın hayatını kaybettiği darbe kalkışmasının 8. yıldönümü anma etkinlikleri, SEKA Park Uçurtma Tepesi’nde yapıldı. Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ÖNDER tarafından organize edilen anma etkinlikleri, ‘Vatana can verenler’ temasıyla gerçekleştirildi. Akşam saat 21.00 sularında başlayan etkinlikte Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Sahne gösterilerinin yer aldığı etkinlikte protokol, vatandaşa seslendi. Etkinliğin anlatıcılığını Ali Bektaş üstlenirken program içeriğinde ise Türk Halk Müziği ve pop sanatçısı Elif Buse Doğan, Rap Müzik sanatçısı Resul Aydemir ve pop müziği sanatçıları Ahmet Şahin ve Emrah Uçar sahne aldı. Kartepe Belediyesi, Başiskele Belediyesi ve Antikkapı alanda bulunan vatandaşlara ikramlarda bulundu.

“PROTOKOL VE ASKERİ ERKAN AKIN ETTİ

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, Deniz Eğitim Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Eski Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Nihat Baran, Gölcük Tersanesi Komutanlığı Tuğamiral Mustafa Saygılı, Başsavcı Ferhat Kapıcı, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Kapıcı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ilçe Belediye Başkanları, KBB eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Murat Bozkurt, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Timur Yılmaz, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Erdinç Altıner, Donanma Komutanlığı Hareket Başkanı Tuğamiral Kenan Kaan Türkkan, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Mehmet Savaş Eser, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Aladdin Sarı, KOÜ Rektörü Nuh Zafer Cantürk, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı, Gazi Muharip Derneği Başkanı Nurettin Recep Sağlık, Kent Konseyi Başkanı Kadir Çetin, STK Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

“HİLELERİN ÜSTÜNDE KADER VARDIR”

Etkinlikte ilk konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın gerçekleştirdi. Başkan Büyükakın konuşmasında, “Bundan 8 yıl önce aziz milletimiz tarihin çeşitli zamanlarında başına gelen bir başka hain darbe girişimine maruz kaldı. Öncekilerden çok daha hain bir girişimdi. Hain FETÖ Örgütü, pusuda bekleyen PKK terör örgütü, onların hamileri Türkiye’ye darbe yaşatmak için değil, Türkiye’yi işgal etmek hatta ardından parçalamanın planlarını yaparak bu kalkışmayı planlayarak hayata geçirdiler. Arkasında 40 yıla uzanacak bir hikaye var. Hainler de inanılmaz bir şekilde şaşkındılar. Bunlar ne yapıyor diyorlardı. Hesapların üstünde bir hesap vardır. Onlar hile yaparlar, tüm hilelerin üstünde bir de kader vardı.

“TİYATRO TİYATRO TİYATRO”

Geçmişte olduğu gibi bugün de bu hain girişimi sulandırma çabasında olanlar, kontrollü darbeler diyenler, tiyatro, tiyatro, tiyatro o gün de oldular bugün de varlar yarın da olacaklar. Asıl olan gözden kaçırmamaktır. Özellikle gençlere sesleniyorum bu programın asıl amacı o gün şehit olan herkese şükranlarımızı sunmak o gün orada olup bitenleri asla unutmamak, gelecek nesillere aktarmak. O gün de bugün de yolumuza devam etmek için anma programlarını düzenliyoruz. Yapılan tüm programlarda devletimizin tüm kurumları ile birlikte elimizden geleni yaptık ve yapıyoruz” diyerek şehitlere rahmet diledi.