Hürriyet durmuyor, belediyeyi işçiyle dolduruyor: İlan verdiler

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, seçim öncesi belediyeye işçi doldurmaya devam ediyor.

Hürriyet durmuyor, belediyeyi işçiyle dolduruyor: İlan verdiler

İzmit Belediyesindeki işçi sayıları, kentin dinmek bilmeyen tartışmalarından. Çünkü birçok CHP’linin de ortaya attığı bir iddia var. Başkan Hürriyet, 21 Ocak’ta yapılan ön seçimden bu yana İzmit Belediyesine rekor sayıda personel aldı.

İŞÇİ SAYISI 2.500’Ü GEÇTİ

Cumhur İttifakı AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş, belediyede yapılan işe alımlarla ilgili açıklama yapmış, 3-4 ay içinde belediyenin personel sayısının 1.800’den 2.500’lere çıktığını ifade etmişti. İzmit Belediyesi yaptığı açıklamayla Tutuş’un beyanatını yalanlasa da kesinlikle bir rakam vermekten kaçınıyordu.

ÇETİN SARICA’YA SORULDU FAKAT…

Öyle ki İzmit Belediyesinin son meclis toplantısında meclisi yöneten CHP’li Çetin Sarıca’ya İzmit Belediyesi’nde kaç işçinin çalıştığı sorulmuş, Çetin Sarıca kürsüden gülerek bu soruyu yanıtsız bırakmıştı. MHP’li meclis üyesi İlker Kazan da aylardır belediyedeki işçi sayısıyla ilgili verdiği soru önergesine yanıt alamıyor.

BELEDİYEYE İŞÇİ DOLDURUYORLAR

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, seçim öncesi belediyeye işçi doldurmaya devam ediyor. Başkan Hürriyet’in onayıyla İzmit Belediyesi İŞKUR üzerinden verdiği ilanla 50 işçi daha alınacağını duyurdu. Bugün başlayan başvuralar, 17 Mart tarihinde sona erecek. Başvuruların kariver.izmit.bel.tr sayfasından yapılacağı belirtildi.