Hürriyet istifa resti çekti: CHP İzmit’te toz duman!

CHP’de İzmit krizi. İzmit Belediye Başkanı FAtma Kaplan Hürriyet istifa resti çekti. İddiaya göre İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ın istifasını istiyor

Hürriyet istifa resti çekti: CHP İzmit’te toz duman!

CHP İzmit’te büyük kriz yaşıyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, daha önce gazetelere de yaptığı ziyarette İzmit Belediye Meclis Üyesi listesi hazırlığını İlçe Örgütüne bıraktığını deklare etmişti. Fakat gelişen süreçte liste çok büyük bir krize neden oldu.

MASADAN KALKTI

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, meclis üyesi adaylarının belirlendiği toplantıda bazı isimler üzerinde anlaşamadı. Anlaşmazlığın çözülememesi üzerine iddialara göre Başkan Hürriyet, “Ne yaparsanız yapın” şeklinde bir serzenişte bulunarak masadan kalktı.

ERCAN’I İSTEMİYOR

Ancak kriz o haliyle de kalmadı. Başkan Hürriyet, yaşananlar nedeniyle adaylıktan istifa edeceğini dahi yakın çevresine bildirdi. İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile çalışamayacağını beyan eden Hürriyet, Ercan’ın görevden alınmasını istediği de iddia ediliyor.

BLÖF MÜ YAPIYOR?

Hürriyet’in bazı isimleri meclis üyesi olarak görmediği için, böyle bir blöf atarak istediğini İl ve İlçe Örgütüne kabul ettirmeye çalıştığı da partililer tarafından dile getirilen iddialar arasında.

HAKAN TANTA MI ADAY OLACAK?

Bazı partililerin iddiasına göre de Hürriyet2in istifa resti, CHP Genel Merkezine de gitti. Genel merkezdeki kaynaklar Hürriyet’in olası adaylıktan çekilmesi durumunda, CHP’nin İzmit ön seçiminden ikinci sırada çıkan Hakan Tanta’ya belediye başkan adaylığının teklif edilebileceği noktasında görüş bildirdi. CHP’de oldukça sıcak saatler yaşanıyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

Kaynak: HABER MERKEZİ