Hürriyet ve Talus'u sordular!

Nokta Atışı programına konuk olan CHP İzmit ilçe eski başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ilginç bir anket için arandığını ifade etti. Küçükkaya ankette Fatma Kaplan Hürriyet ve Şahin Talus’u sorduklarını söyledi.

Hürriyet ve Talus'u sordular!

Kocaeli’nin en çok izlenen kanalı Nokta TV’i konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın hazırlayıp sunduğu Nokta Atışı’nda CHP İzmit ilçe eski başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve MHP İl eski başkanı Aydın Ünlü her hafta gündeme dair konuları yorumluyor.

“2 CHP ADAYINI SORDU”

Programın yorumcusu Küçükkaya ilginç bir anket için 2 defa arandığını belirtti. Anket hakkında konuşan Mehmet Ümit Küçükkaya, “Bu sabah çok ilginç bir şey oldu. Ankara merkezli bir telefon beni aradı. İsim sordu bana. Önce CHP’deki aday adaylarını sordu. Ama sadece 2 tanesini sordu. Aday adayı olmayan Fatma Kaplan Hürriyet ile Hakan Tanta’yı sordu. ‘Kime oy verirsiniz?’ dediler. Ben de dedim ‘CHP’liyim ikisine de oy veririm.’

“AKP’Lİ İSİMLERİ DE SORDU”

Sonra soruyu değiştirdi. AKP’li isim sordu. 4-5 tane isim vardı. Muharrem Tutuş, Şahin Talus, Talha Kös aklımda kaldı. ‘En son genel seçimde kime oy verdiniz?’ diye sordular. Hatta önümüzdeki genel seçimi de sordular. Önümüzdeki belediye başkanlığı seçiminde oy verip vermeyeceğimi sordu.

“ANKETİ KİMİN YAPTIRDIĞINI ANLAYAMADIM”

Fatma hanımın Büyükşehir adaylığı ile ilgili de sorular sordu. Anketi CHP yaptırdı desem değil, AKP yaptırdı desem değil. Tam anlayamadım. Akşam yine aynı numara beni aradı. Yine ‘Hangi partiye oy verdiniz’ diye sordu. Allah allah dedim. Herhalde belirli bir liste var, döndürüp döndürüp arıyorlar.

“SADECE HÜRRİYET VE TALUS’U SORDULAR”

Hatta bu sefer biraz makara yaptım. ‘Yeniden Refah’a’ oy verdiğimi söyledim. Bir dahaki seçimde de ‘TİP’e oy vereceğimi söyledim. Yanımdakiler güldü. Bu sefer sadece Şahin Talus ile Fatma Kaplan Hürriyet’i sordu. Partidekilere soruyorum acaba kim yaptırıyor diye.

“İLGİNÇ BİR ANKET”

CHP kanadından kimse ‘ben yaptırıyorum’ demedi. İlginç bir anket. CHP’li birisi yapsa 4 aday adayını dan sorması lazım. İlk telefonda sadece Hakan Tanta’yı sordu. AKP kanalı mı o da belli değil. Sanırım AKP Genel Merkezi ‘biz yaptırmadık’ demiş. Böyle bir anketle insanlara ulaşıyorlar. Telefon ile anket yöntemi çok sağlıklı değil. Manipülasyona açık bir yöntem” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ