Hürriyet’in ismi ‘başkan adayı’ olarak verildi. Bakalım kriz nasıl çözülecek?

CHP bugün çok büyük bir kriz ile çalkalanıyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet istifasını ilçe örgütüne verdi. İşte yaşanan son gelişmeler

Hürriyet’in ismi ‘başkan adayı’ olarak verildi. Bakalım kriz nasıl çözülecek?

CHP bugün Kocaeli’de çalkalanıyor. Öğlen saatlerinde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in adaylıktan çekileceği kulisi gündeme düştü.

İSTİFA ETTİ

Edinilen bilgilere göre Başkan Fatma Kaplan Hürriyet ile CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, meclis üyesi aday listesi nedeniyle gerginlik yaşadı. Dün masadan kalkan Başkan Hürriyet, bugün ise işi bir ileri seviyeye taşıdı.

“SEN HAZIRLA” ÇAĞRISI

Önce İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ın istifasını isteyen Başkan Hürriyet, daha sonra kendisine yapılan, “Meclis üyesi listesini hazırla” çağrılarına da yanıt vermedi. Devamında ise Başkan Hürriyet, adaylıktan istifa ettiğini bildirerek dilekçesini İzmit İlçe Örgütüne teslim etti.

KRİZ ÇÖZÜLEMEDİ

İddialara göre başkan Hürriyet, “Gökhan Ercan’ı görevden de alsanız, listeyi ben de yapsam adaylık için geri dönmeyeceğim” dedi. Fakat CHP böylesine bir kriz yaşarken, olay listelerin teslim edeceği saate kadar bir türlü çözülemedi.

GENÇTÜRK TESLİM ETTİ

İlerleyen dakikalarda İlçe Örgütü, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in ismini aday olarak seçim kuruluna bildirdi. Hürriyet’in isminin olduğu evrakları Nazım Gençtürk seçim kuruluna teslim etti.

ZAMAN KAZANILDI

Böylece CHP itiraz süreleri tamamlanana kadar zaman kazanmış oldu. Önümüzdeki birkaç günde ya Hürriyet ikna edilerek aday yapılacak, ya da CHP İzmit’te yeni bir isimle seçim yarışına girecek.