Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet’ten zamlara tepki:  “Yazık oluyor güzelim memlekete”

KDV, vergi ve harç zamlarına tepki gösteren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Toplumun yarısı oy verdiği için, diğer yarısı da oh olsun dediği için kimse sesini çıkarmıyor. Yazık oluyor güzelim memlekete” dedi.

KDV, vergi ve harç

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamelerle birlikte, KDV oranlarından vergi ve harç ücretlerine kadar birçok ürün ve hizmete zam geldi. KDV’de uygulanan yüzde 8’lik dilim yüzde 10’a, yüzde 18’lik dilim ise yüzde 20’ye yükseltildi. Buna göre; sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete gibi hijyen ürünlerinde KDV oranı yüzde 8’den yüzde 20’ye çıkarıldı. Yurt dışından kişisel kullanım amacıyla getirilen telefonlara uygulanan izin harcı ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi. Ayrıca yeni kararla vergi ve harçlara da yüzde 50 oranında zam gelmiş oldu. Zam yağmurunun ardından özellikle sosyal medya üzerinden yükselen tepkilere siyasiler de destek veriyor. İğneden ipliğe gelen zamlara bir tepki de İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’ten geldi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Hürriyet, ekonomi yönetimini eleştirerek toplumun da gelen zamlara sessiz kaldığını söyledi.

BUGÜN ALDIĞIN HER ŞEY YARINDAN DAHA UCUZ

Hürriyet, “Büyük umutlarla getirilen Mehmet Şimşek ve ekibi, siz o kadar ekonomiyi bunun için mi okudunuz. Zamlarla, vergilerle ekonomi düzelecekti madem, eski bakan Nurettin Nebati de yapardı bunu. Hatta daha güzel zam yapardı. Bulaşık detarjanının KDV’sini arttırsın diye mi o kadar umutlarla getirildi bu ekip? Eğer çözüm buysa ve ekonomi düzelecekse dedem de bulurdu bu çözümü. Ver yetkiyi, gör etkiyi. Toplumun yarısı oy verdiği için, diğer yarısı da oh olsun dediği için kimse sesini çıkarmıyor. Yazık oluyor güzelim memlekete. Sonuçta oy veren de vermeyen de yani herkes sıkıntı çekiyor. Yarın bugünden daha pahalı. Öbür gün yarından daha pahalı diye gider bu hikaye. Sonuç; bugün aldığın her şey yarından daha ucuz. Hatta en ucuzu” şeklinde konuştu.