Hurşit Güneş’ten CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seçim eleştirisi

Eski CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş’ten CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e erken seçim eleştirisi. Güneş, “İktidarın istemediği bir seçimi muhalefetin neden beklemeye aldığını anlamak gerçekten mümkün değil” dedi.

Hurşit Güneş’ten CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seçim eleştirisi

Son günlerde tekrardan alevlenen erken seçim tartışması sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Hürriyet Gazetesi Ankara bürosunda yaptığı açıklama eski CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş’i kızdırdı. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada önce Özgür Özel’in açıklamasını paylaşan Hurşit, sonrasında şunları söyledi:

“CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hürriyet Gazetesi Ankara bürosuna yaptığı açıklama: “Zamanından evvel yapılacak her seçim iktidar için son derece dezevantajlı, onlar da bunu görüyorlar. Benim seçim gecesi ‘seçim istemeyeceğiz’ dememin nedeni şu, biz oyu bütün partililerden istedik, şimdi 31 Mart’ı araçsallaştırıp hemen erken seçim isterseniz seçmen ‘ya bunlara da güvenilemez’ der. O yüzden 31 Mart’tan dolayı bir erken seçim talebimiz yok.”

EMANET OYLARA VURGU

“Buradan anlaşılan şudur; evet AKP erken seçim istemiyor ama biz de emanet oylarla birinci olduk, hemen seçime girersek bu oylar bir daha gelmez! Yani 47 yıl sonra birinci parti olduk övüncü ortadan kalkabilir. Başka neler sona erer onu da göreceğiz! Ama halkın hayat pahalılığından çektiği zulüm mutlaka sona erer. İktidarın istemediği bir seçimi muhalefetin neden beklemeye aldığını anlamak gerçekten mümkün değil.!”

Hurşit Güneş’ten CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seçim eleştirisi - Resim : 1

Kaynak: Emirhan Akman