Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hüseyin Ayaz bağımsız aday: “Ya fethedeceğiz ya şehit olacağız”

Başiskele Belediye Başkan Adaylığını resmen duyuran eski Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz geri çekilmeyeceğini ifade ederek, “Tarık bin Ziyad’ın söylediği gibi ya fethedeceğiz ya şehit olacağız” dedi.

Başiskele Belediye Başkan Adaylığını

Yerel seçimlere 50 gün gibi kısa bir süre kaldı. Kocaeli’de en çok merak edilen ilçelerden birisi ise Başiskele ilçesi. Cumhur İttifakı seçimlere mevcut Belediye Başkanı Yasin Özlü ile yola devam etme kararı alırken önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, bağımsız belediye başkan adaylığını açıkladı. Bugün Başiskele Yuvacık’ta bulunan bir kafede adaylığını resmen duyuran Ayaz, süreç hakkında bilgi verdi.

“KOLTUK SEVDASI DEĞİL HİZMET ETME SEVDASI”

Toplantıda konuşan Ayaz, “Bugün burada toplanmamızın sebebi Başiskele halkına Başiskele’nin hizmetkarı olarak hizmet etme arzusunu sizlerin vesilesi ile Kocaeli kamuoyuna duyurmak. Başkanlığı bıraktığım günden bu günde Başiskele Halkının bizim hizmetlerimizi özlediğini söyleyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu 5 yıllık süre içerisinde siyaset ile iştigal etmedim. 5 yıl önce Doğantepe’de yaptığımız son açılışta siyasetten kopmayacağımızı ve bizi yok sayanların üzüleceğini söylemiştim. Başiskele Belediye Başkanlığına aday olmamız bir koltuk sevdası değil, bir hizmet etme sevdası. Bu süre zarfında siyasetin herhangi bir yerinde görev almadım. Uygun da görüşmedi demek ki.

“BİZ BU HALKI SEVDİK”

Başiskele halkı başkanımız sizleri özledik, projelerinizi tamamlamanızı hayallerinizi gerçekleştirmenizi istiyoruz diye teveccüde bulundu. Bugün bağımsız aday olduğumu ilan ediyorum. Şu Anda burada sadece 57 kişiden oluşan Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ve SKM yönetimi bulunuyor. Önümüzdeki süreçte Başiskele halkını davet edeceğimiz bir tanıtım programında sizlerle birlikte olacağız. Biz bu halkı sevdik. Bu yola çıkarken önce Allah’a sonra Başiskele halkının vicdanına güvenerek yola çıkıyoruz. Başiskele’de 7 yıldızlı kent olarak Kocaeli kamuoyunun önüne çıkacağız” dedi” dedi.

“HEPSİ BAŞİSKELELİ”

Hala AK Parti üyesi olduğunu ifade eden Ayaz seçildikten sonra AK Parti’ye geçip geçmeyeceği sorusuna, “31 Mart gecesi konuşulması gereken bir şey. Bugün bizi buraya gönderen Başiskele Halkı neyi isterse onu yaparım” dedi. Daha önce görüştüğü İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi ile görüşmelerin neden olumsuz olduğu sorusunu yanıtlayan Ayaz, “Bu sorunun muhatabı o kişiler. Kimseye kırgın değilim. Hepsi Başiskeleli hepsi en iyisini yapacağını iddia ediyor. Kararı Başiskele halkı verecek. Benim kimseye kırgınlığım yok. Hiçbir partiye kırgınlığım yok, Sadece onlar uygun görmedi” dedi. Önümüzdeki hafta başvurusunu yapacağını ifade eden Ayaz, “Başvurumuzu önümüzdeki hafta yapacağız. Tarık bin Zihad’ın söylediği gibi ya fethedeceğiz ya şehit olacağız” dedi.

“İHRAÇ EDİLMEYİ BEKLEMİYORUM”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve AK Parti İl Başkanı Şahin Talus ile görüşmeye devam ettiğini ifade eden Ayaz, “Ben Tahir Bey ile Şahin bey ile de görüşüyorum görüşmeye devam edeceğim. Dostluk başka bir şey siyaset başka bir şey. Diğer partiler ile görüşmüyorlar mı? O insanlar bu şehrin insanı. Hem Tahir Bey hem Şahin Bey bu kentin değerleri. Ben Yasin Bey ile de görüşürüm. Bizim tercihlerimiz böyle. İhraç edilmeyi beklemiyorum. Partiye karşı, temsilcilerine karşı bir saygısızlığım olmadı” dedi.

“ADAY OLMAK EN DOĞAL HAKKIM”

Seçilmesi takdirde AK Parti’ye geçip geçmeyeceği sorusunu yanıtlayan Ayaz, “Seçim kurulu açısından sıkıntı yoksa AK Parti üyesi olarak seçime gireceğiz Sıkıntı olursa istifa edeceğiz. Aday olmak benim en doğal hakkım. Kimsenin bana kızmasını gerektirecek bir durum yok. Hizmet edenlere huzurunuzda minnettarlığımı sunuyorum” dedi.

“MİMARLIĞI BİZ YAPTIK”

“Herhangi bir eksik görmemizdan dolayı aday olmadık” diyen Ayaz, “Biz Başiskele’de herkesin ve herkesin belediye başkanlığını yaptık. BU gönül sevdasını devam ettirmek üzere talibiz. Başiskele Halkının vicdanı olmak için buradayız. Herkes hizmeti tam manası ile yapamamış olabilir. Bu o kişilerin eksikliğini göstermez. Biz daha iyi hizmet edebileceğimiz söylüyoruz. Başiskele’nin mimarlığını biz yaptık. Gönül bağlarını biz oluşturduk. Şimdi diyoruz ki herkesin ve herkesin belediye başkanı ve Başiskele’nin mimarı olmayı istiyoruz. Tamamlanmayan projeler var. Onları tamamlamak için buradayız” dedi.

“HALK NEYİ İSTERSEN ONU YAPARIM”

Hala AK Partili olmasına rağmen AK Partiye kaybettirme ihtimali ile ilgili sorulara yanıt veren Ayaz, “Kimseye alternatif değiliz. 5 yıl önce siyasete devam etmek istediğimi kimsenin geri götüremeyeceğini söylemiştim. Yarın seçimi kazandığımızda Başiskele halkı ne yapmamı isterse onu yaparım. Kendi nefsimiz ile hareket edemeyiz. Başiskele halkının vicdanına güveniyoruz. Hakka sığınarak yola çıktık” dedi.

“KİMSE SANDIĞA İPOTEK KOYAMAZ”

“Bizi buraya gönderen Başiskele halkı” diyen Ayaz, “Biz bunu 5 yıl önce söylemiştik. Ankara, İstanbul yanlış isim aday gösterdiği için mi kaybedildi. Hayır, sonuçta tüm adaylar Başiskele’nin çocuğu, ne farkeder. Hepsi buranın kültürü ile büyümüş. Kimseye zarar vermek için yola çıkmadık” dedi. Siyaset yapmak istediğini ifade eden Ayaz, “Biz siyaset yapmak istiyoruz. Bu mahallenin başkanı olacaksın deselerdi olurduk. Ama ‘sen siyaset yapma’ şeklinde karar alındı. Biz halkımızı seviyoruz. Kimse sandığa hipotek koyamaz” dedi.

Hüseyin Ayaz: Tahir Bey ile de Şahin Bey ile de görüşüyorum