Hüseyin Özkan: 8 yıllık başarısızlığı biz sonlandıracağız

Judoda 2020 Sydney Olimpiyat Oyunları şampiyonu Hüseyin Özkan, Judo Federasyonu Genel Kurulu öncesi federasyon başkanlığı adaylığını açıkladı. İlimize gelen Özkan, Kocaeli’den destek istedi ve “8 yıllık başarısızlığı biz sonlandıracağız” diye konuştu.

Hüseyin Özkan: 8 yıllık başarısızlığı biz sonlandıracağız

ADAYLIĞINI KOCAELİ’DE DUYURDU

Son yıllarda beklentilerin altında kalan ve uluslar arası organizasyonlarda başarılı olamayan Judo Federasyonu alarm vermeye başlamıştı. 3 Ekim’de genel kurulunu yapacak olan federasyon seçimleri öncesi 2020 Sydney Olimpiyat Oyunları şampiyonu Hüseyin Özkan adaylığını duyurdu.

Hüseyin Özkan: 8 yıllık başarısızlığı biz sonlandıracağız - Resim : 1

SAVDERT, ABANOZ VE KAÇAMER DE YER ALDI

İlimizin nezih mekanları arasında yer alan Başiskele Alibaba VIP bölümünde gerçekleşen toplantıda Judo Milli Takım Antrenörü Salim Abanoz, eski milli judocu ve Türkiye’nin ilk akademi judo mezunu olan Bilal Savdert ile CDF Grup sahibi Cihat Kaçamer de yer aldı. Başkan adayı Hüseyin Özkan ve katılımcılar sorulara samimi yanıtlar verdi.

Hüseyin Özkan: 8 yıllık başarısızlığı biz sonlandıracağız - Resim : 2

BU İŞ EKİP İŞİ

Özkan ekip çalışmasının önemine değindi ve şu ifadelere yer verdi: 2000 Sydney Olimpiyatları şampiyonuyum. Ne yazık ki ilk ve tekim! Bir yola çıktık. Mevcut Judo Federasyon Başkanı son 8 yıldır başarılı değil. Neden başarısız olduğunu da kimse istişare etmiyor. Tek kişi ile bu işler olmuyor. Ekibiniz ile birlikte yürümek zorundasınız.

Hüseyin Özkan: 8 yıllık başarısızlığı biz sonlandıracağız - Resim : 3

SEVİYE ORTADA

İlk başlarda uyardık, anlattık ancak ne yazık ki kimse anlamadı. Sonuçta seviyede ortada. Bizler Türkiye Judo Federasyonu’nu toparlamak için bir araya geldik. Ulusal ve uluslar arası kulvarlarda bulunduk. Kulüplerimiz, antrenörlerimiz, sporcularımız, ailelerimiz ile birlikte konuşarak, eksiklerini bilerek bu federasyonu yönetmek istiyoruz.

Hüseyin Özkan: 8 yıllık başarısızlığı biz sonlandıracağız - Resim : 4

YURT DIŞINA KÜÇÜK YAŞLARDA GÖNDERECEĞİZ

Program eşliğinde kimin nereye gideceğini ne yapacağını herkes bilecek. Sporcuyu mutlaka uluslararası ortamlarda da yetiştireceğiz. Alt yapı sıfır! Bizler kamplara ve yurt dışına sporcularımızı küçük yaşlarda göndereceğiz. Bu heyecanı sporcuya yaşatmak zorundayız aksi durumda heyecan yapıyor, müsabakalarda dezavantajlı duruma düşüyorlar.

BİR SIKINTI ÇIKACAĞINI SANMIYORUM

Seçimler 3 Ekim’de olacak. 17 bakanlık ile birlikte 172 delege var. Şu an tek aday ben varım. Mevcut başkan adaylığını açıklayabilir. Bir aday daha olabilir ancak ona pek ihtimal vermiyoruz. Şansımızı yüksek görüyorum. Kocaeli’den de destek alırsak bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Göreve geldiğimizde 8 yıllık başarısızlığı sonlandıracağız.

PROJELERİMİZ ELİMİZDE

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın ile henüz görüşemedik. Kendileri ile bir araya geleceğimizi ve kendimizi tanıtacağımızı düşünüyorum. Projelerimiz elimizde, göreve geldiğimizde herkesin fikrini alacağız. Hakemler kanadında da çok zayıfız. Dünya organizasyonlarına hakem gönderemiyoruz. Lobimiz yok

Kaynak: Erdem Övüç