Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hüzünlü açılış: Hasan Bitmez parkını Özgür Özel açtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alikahya’da yapımı tamamlanan Merhum Hasan Bitmez Parkı’nın açılışına katıldı. Özel açılışta yaptığı konuşmada, “Hasan Bitmez demokrasi şehididir. Hasan Bitmez herkesin abisi ve büyüğüdür” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel bugün bir dizi ziyaret yapmak için ilimize geldi. İzmit Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta hizmete açılan kent lokantası bugün Özgür Özel’in katılımıyla resmi olarak açıldı. Özgür Özel daha sonra Alikahya’da yapılan ve TBMM’de yaptığı konuşma sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden SP Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in adının verildiği parkın açılışına katıldı. Fatih Mahallesi Taşköprü Sokak’ta bulunan parkın açılışına çok sayıda vatandaş katıldı.

GENÇ SAADET’TEN PANKART

Hasan Bitmez Parkı açılış programına CHP Kocaeli Milletvekilleri Muhip Kanko, Harun Özgür Yıldızlı, Nail Çiler, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, CHP İl Başkan Vekili Sadun Azak, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Hasan Bitmez’in eşi Safiye Bitmez, kızı Meryem Zehra Bitmez ve babası Salih Bitmez, Alikahya Fatih Mahallesi Muhtarı Yunus Arıcan, ilçe başkanları ve parti yöneticileri katıldı. İl Başkanı Bülent Sarı viral enfeksiyon hastalığı sebebiyle programa katılamadı. Açılış töreninde Genç Saadet tarafından ‘Bizde Hasanlar bitmez’ yazılı pankart açıldı.

SAFİYE BİTMEZ: ÖZGÜR ÖZEL’E TEŞEKKÜR EDERİM

Programda ilk olarak merhum milletvekili Hasan Bitmez’in eşi Safiye Bitmez konuştu. Bitmez yaptığı konuşmada, “Hasan Bitmez’in hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği İzmit’te böyle bir yer için, bu ince, nazik davranışından dolayı İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmayan Özgür Özel’e de ayrıca teşekkür ederim.

“GAZZE’DEKİ VAHŞETİ DUYUYURKEN CAN VERDİ”

Benim için o, ömrünü davasına adayan biriydi onun davası ahlak, adalet davasıydı. Onun mücadelesi herkes içindi. Son nefes verme şekli ile gurur duyuyorum. Kimseyi partisine ve yaşam tarzına göre yargılamazdı. Son nefesini Gazze’de yaşanan vahşeti duyururken verdi. Sizlerin huzurunda onu bir kez daha yad ediyorum. Hasan Bitmez isminin bir parka verilmesi çok zarif ve dokunaklı.”

BÜLENT KAYA: İYİLİĞİ HERKES DÜŞÜNÜR

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ise yaptığı konuşmada, “Bu ince davranıştan dolayı çok teşekkür ederim. İzmit’te ömrünü geçiren Hasan Bitmez’in adını bu parka verdiğiniz için teşekkür ederim. Hasan Bitmez muhalefetin sesini yükseltmek için o konuşmayı orada yaparken hayatını kaybetti. Özgür Özel’e çok teşekkür ediyorum. Çünkü iyiliği herkes düşünür, olması gerekeni herkes yapamaz” dedi.

HÜRRİYET: ÇOK DOLU BİR İNSANDI

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Acının ve onurun iç içe geçtiği bir anı yaşıyoruz. Kendisi ile birebir tanışma fırsatım olmuştu. Onu geç tanıdığımı farkettim. Çok dolu dolu bir insandı. Seçim döneminde birlikte çalıştık. Her daim mütevaziliği ile tanınan bir insandı. Kendisini tanıyan herkes onun dürüstlüğüne şahit olmuştur. Bazen sevdiklerimizi çok erken kaybediyoruz. Ama yaptıkları iyilikler hep hatırlanıyor. Hasan Bitmez’in adı bu parkla birlikte İzmit’te sonsuza kadar sürecek.

KAMERA UYGULAMALI PARK

Belediye olarak İzmitlilerin çocuklarını güvenli olarak oynatabileceği bir park yaptık. Narin’den sonra yüreğimiz daha çok yanıyor. Bu parkta kamera sistemi var, yaptığımız uygulama ile vatandaşlarımız uygulamayı indirip çocuklarını takip edebilecekler. Bundan sonra bu uygulamayı her parkta yapacağız.”

ÖZGÜR ÖZEL: BUGÜN ZOR BİR GÜN

Son olarak konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı konuşmada, “Bugün ailesi ve dava arkadaşları için zor bir gün. Hasan Bitmez’i aynı listelerden meclise girdiğimizden birkaç gün sonra tanıdım. Sonra kendisi ile görüşme fırsatım oldu. O günden itibaren kendisiyle yakın olduk. Hasan Bitmez deneyimi, birikimi ve nezaketiyle dolu bir insandı.

“SON NEFESİNDE İSRAİL’İN KARŞISINDA DURDU”

Bizim Saadet Partisi ile olan ilişkimiz Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’a dayanıyor. 2 farklı grup olarak birlikte çalışabileceğini gösterdiler. Hasan Bitmez ise son nefesinde, son cümlesinde İsrail’in karşısında Filistin davasının yanında durdu. O yere yığılırken bazı kişilerin söyledikleri belki tutanaklarda yer almadı ancak insanların vicdanlarında duruyor. Haklı bir dava için son nefesini verene kadar mücadele etti.

HASAN BİTMEZ DEMOKRASİ ŞEHİDİDİR

Hasan Bitmez’in her gün anılacak yerlerden biri çocuk parklarıdır. Ben bir kez daha ilk gün telefonda konuştuğumda rahmetli babasına dediğimi tekrarlamak isterim. Ona ‘Hasan Bitmez bugüne kadar sizin oğlunuzdu, bugünden sonra hepimizin abisi, büyüğüdür. Hasan Bitmez demokrasi şehitidir.’ Kendisini bir kez daha minnetle anıyorum” sözlerine yer verdi.