Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İBB HPV ÜCRETSİZ AŞI BAŞVURU FORMU: HPV Aşısı Kimlere Yapılır? HPV Aşısı Erkeklere Yapılır Mı? HPV Aşısı Kaç Yaşında Yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ücretsiz HPV aşı başvuru ekranı açıldı. 16 Mayıs Perşembe günü başlayan İBB HPV aşı başvuru formu dolduranlar aşılarını olmaya başladı. Bu noktada HPV aşısı kimlere yapılır sorgulandı. Peki, HPV aşısı erkeklere yapılır mı? İşte yanıtı..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ücretsiz

İBB HPV aşısı başvuru formu dolduran vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. İBB Ekrem İmamoğlu tarafından hayata geçirilen ücretsiz HPV aşı uygulamasının başlamasıyla HPV aşısı kimlere yapılır sorgulamaları hızlandı. İBB ücretsiz HPV aşısı erkek ve kadınlara yapılıp yapılamayacağı sorgulanmaya başladı. Peki, HPV aşısı erkeklere yapılır mı? HPV aşısı kaç yaşında yapılır? İşte merak edilenler..

HPV AŞISI KİMLERE YAPILIR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ücretsiz HPV başvuru formu dolduran vatandaşlar aşılarını olmaya başladı. HPV aşısı hem kadına hem de erkeğe yapılabiliyor. HPV aşısı 11 veya 12 yaşlarındaki kız ve erkek çocuklar için rutin olarak tavsiye ediliyor. Kız ve erkek çocuklarının cinsel temas ve HPV virüsüne maruz kalmadan önce aşıyı almaları ideal olarak biliniyor. İBB ücretsiz HPV aşı  İstanbul il sınırları içinde ikamet eden ve başvuru formunu dolduran tüm vatandaşlara yapılıyor.

HPV AŞISI ERKEKLERE YAPILIR MI?

İstanbul HPV aşı başvuru formu https://forms.ibb.gov.tr/saglik/ibb-hpv-formu adresinde yer alıyor. İBB ücretsiz HPV aşı uygulaması hem erkek hem de kadınlar yaptırabiliyor. HPV kaynaklı kanser vakalarını azaltmak adına yapılan İBB HPV aşı başvuru formu doldurarak aşılarınızı olabilirsiniz.

İBB ÜCRETSİZ HPV BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN