Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İbrahim Akİl kimdir? Hizbullah komutanı İbrahim Akil kimdir? Neden öldürüldü?

Hizbullah, yayınladığı yazılı bir açıklamayla İsrail ordusunun Beyrut’a gerçekleştirdiği hava saldırısında, örgütün üst düzey askeri liderlerinden İbrahim Akil’in hayatını kaybettiğini doğruladı.

Hizbullah, yayınladığı yazılı bir

İsrail ordusu, dün Lübnan’ın başkenti Beyrut’a gerçekleştirdiği hava saldırısında, Hizbullah’ın üst düzey askeri lideri İbrahim Akil’i öldürdüğünü duyurmuştu.

İBRAHİM AKİL KİMDİR?

İsrail’in Beyrut’un Dahiye bölgesinde hedef aldığı, “Tahsin” kod adını kullanan İbrahim Akil’in, Hizbullah’ın askeri kanadındaki en üst düzey ikinci isim olduğu ifade ediliyor. Yerel kaynaklara göre, “Tahsin” olarak da bilinen İbrahim Akil, Hizbullah’ın en üst düzey askeri organı olan Cihat Konseyi’nin bir üyesiydi.

Akil, Hizbullah’ın özel harekat birimi ve elit kuvveti olan Rıdvan Gücü’nün komutanı olarak tanınıyordu ve gizliliğe büyük önem vererek medyadan uzak durmayı tercih eden bir figür olarak biliniyordu. ABD Dışişleri Bakanlığı, Nisan 2023’te Beyrut’taki ABD Büyükelçiliğine 1983 yılında düzenlenen bombalı saldırının arkasındaki önemli isimlerden biri olduğu iddia edilen Akil hakkında bilgi sağlayanlara 7 milyon dolara kadar ödül verileceğini açıklamıştı.

BAŞTA GELEN İSİMLERDEN BİRİ…

Ayrıca Akil, Hizbullah’ın İsrail ordusuna karşı gerçekleştirdiği ve İsrail’in 2000 yılında Lübnan’dan çekilmesinde rol oynayan büyük askeri operasyonların başındaki isimlerden biri olarak biliniyordu. Hizbullah’ın Lübnan’da büyük bir askeri güç haline gelmesinde kritik rol oynayan füze sistemlerinin ve askeri teçhizatın gelişimini denetlediği düşünülüyordu. Akil’in, füze gücü ve konvansiyonel savaş yöntemleri arasındaki dengeyi temel alan bir askeri stratejiyi benimseyerek, Hizbullah’ın savunma ve saldırı kapasitelerinin geliştirilmesinde etkili olduğu ifade ediliyordu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Temmuz ayında Ankara’ya taşınan İYİ
Sıradaki Haber Akşener’in yeni adresi ifşa oldu!