İcra memurları İzmit Belediyesi'nde!

İzmit Belediyesinin özel firmalara olan borcu nedeni ile icra avukatları belediyenin kapısına dayandı

İcra memurları İzmit Belediyesi'nde!

İzmit Belediyesine geçtiğimiz aylarda SGK borçları yüzünden haciz gelmişti. Bugün ise Özel Kalem Müdürlüğü’ne gelen icra memurları belediyeye ait bazı eşyalara el koydu. İzmit Belediyesi’ne geçtiğimiz aylarda SGK borçları nedeniyle hacizlik olmuştu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in ‘taşkın haciz’ olarak ifade ettiği uygulama ile belediye tıkanma noktasına geldi.

PERSONEL MAAŞLARI DIŞINDA ÖDEME YAPAMIYOR

SGK dışında özel firmalara da borcu olduğu ifade edilen İzmit Belediyesi'nin Personel maaşları dışında hiçbir ödemeyi yapamadığı ifade ediliyor.

Alacaklılara başı dertte olan İzmit Belediyesi’nin Özel Kalem birimine haciz memurları geldi. İcra memurları ve avukatlar söz konusu işlemi başlatmak için belediye binasına geldi.

AVUKATTAN AÇIKLAMA

Başkan yardımcıları ile görüşen şikayetçi firmanın Avukatı yaptığı açıklamada “Müvekkil firmam Hırdavat Demir Çelik Elektronik Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi adına buradayım. İzmit Belediyesi’nin açtığı bir ihaleye girdi. 11 Eylül 6 milyon elektrik malzemesi 25 Eylül de 4 milyon 600 bin TL vadeleri ise 45’er bin TL . Bugünkü güncel değeri toplam hesabı 12 milyon TL. Yaptığımız tüm iyi niyetli görüşmelere karşılık alamayınca hukuki takip başlattık.

HACİZ REDDEDİLDİ

Paramız olsa ödeyeceğiz şeklinde hukuken kabul edilemeyecek yaklaşımla karşılaştığımız için fiilen haciz işlemi için geldik. Yapılan görüşmeler diğerlerinin tekrarı olduğu için yaptığımız maddi değere sahip malzemelerin içinde bulunduğu haczedilmesi yönündeki taleplerimizin hacze kabil olmadığı gibi hukuken anlaşılamayan sebeple reddedildi.

SEÇİMDEN SONRASI İÇİN SÖZ VERMİŞLER…

Bu sebeple bizde ilgili karara karşılık şikayet hakkımızı saklı tutmak zorunda olduğumuzu kayıtlara geçirdik. Müvekkil firmanın 150 tane doğrudan dolaylı yoldan çalışanı var. Çalışanlara karşı sorunlulukları devlete karşı vergi sorumlulukları yanı sıra taahüdünü üstlendiği malzemelerin almış olduğu üretici firmalara karşı ekonomik sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olmasına karşı ödeme yapılmamıştır. Bugünkü ekonomik ortamda olmamıza rağmen seçimden sonraki günlerde elimizden geleni yaparız dediler.