İETT TOPLU TAŞIMA ÖĞRENCİ KARTI YAŞ SINIRI: İstanbul 30 Yaş Üstü Öğrenci Kartları İptal Mi? İstanbul İETT Öğrenci Kartı Yaş Sınırı

İstanbul toplu taşıma öğrenci kartı flaş gelişme gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde alınan karar ardından öğrencilerin indirimli İETT kartlarına yaş sınırı geldi. Yüzde 10 oranı kadar indirim uygulanacak olan yaş grubu belli oldu. Peki, İstanbul İETT öğrenci kartı kaç yaşına kadar alınır? İstanbul toplu taşıma öğrenci kartı yaş sınırı kaç? İşte yanıtı..

İETT TOPLU TAŞIMA ÖĞRENCİ KARTI YAŞ SINIRI: İstanbul 30 Yaş Üstü Öğrenci Kartları İptal Mi? İstanbul İETT Öğrenci Kartı Yaş Sınırı

İETT öğrenci kartı yaş sınırı kaç oldu merak eden vatandaşlar son duruma odaklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Temmuz ayı kararlarında toplu taşıma kartları ile ilgili karar aldı. Metrobüs, otobüs, tramvay, vapur gibi toplu taşıma araçlarında öğrencilere indirim sağlayan İETT öğrenci kartında yaş şartı değişti. Peki, İstanbul İETT öğrenci kartı kaç yaşına kadar alınır? İşte İstanbul toplu taşıma öğrenci kartı yaş sınırı..

İETT TOPLU TAŞIMA ÖĞRENCİ KARTI YAŞ SINIRI KAÇ OLDU?

İETT toplu taşıma 30 yaşından gün almış olan kişiler indirimli öğrenci kartını kullanamayacak. 30 yaşını geçen öğrencilere tam karta oranla yüzde 10 indirim, aylık abonmanda ise yüzde 82 indirim sağlanacak. 30 yaşından gün almış öğrencilere UKOME kararı ile belirlenen Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinin yüzde 10 oranı kadar indirim uygulanacağı söylendi. Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporunda, "Öğrenci İstanbulkart tanımı, Milli Savunma Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu kapsamında eğitim gören ve YÖKSİS kaydı doğrulanan öğrenciler ile Milli Eğitim Temel Kanunu, Özel Öğretim Kurumları Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören ve kaydı elektronik sistem üzerinden doğrulanan kişilere verilen kişiselleştirilmiş İstanbulkartı'nı ifade eder. Lise öğrenimini bitirdiği halde üniversite sınavına girip herhangi bir üniversiteye yerleşmeye hak kazanamayan ya da tercih yapamayan kişiler 1 yıl süre ile öğrenci sayılır. 30 yaşından gün almış öğrencilere ise UKOME kararı ile belirlenen Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinin yüzde 10 oranı kadar indirim uygulanır" denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ