İhsan Deniz; Emekliyi ölüme iterek meseleyi kökten çözüyorlar

Birleşik Emekliler Sendikası Kocaeli Temsilcisi İhsan Deniz, yaptığı açıklamada iktidarın emeklileri ölüme itilerek meseleyi kökten çözmek istediğini ifade etti.

İhsan Deniz; Emekliyi ölüme iterek meseleyi kökten çözüyorlar

Emekliler, ikramiye tartışmalarının ardından 2024 yılı için belirlenecek olan yeni maaş miktarına odaklandı. Emekli maaşının 7 bin 500 TL’den 9 bin 500 TL’ye yükseltileceği iddialarına tepki gösteren Birleşik Emekliler Sendikası Kocaeli Temsilcisi İhsan Deniz, 10 bin lira emekli maaşının emeklileri ölüme terk etmek olduğunu vurguladı.

“UMUTLA BEKLENİYOR”

Sendika Başkanı Deniz yaptığı açıklamada, “Seçim öncesi emekli maaşları 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkartılması emeklilerin bir bölümünden kabul görmüş, ekonomist tek adama oy olarak yansımış ve üçüncü kez başkanlık sarayında saltanatına devam etmesi sağlanmıştır. Bunun karşılığında emekli; fiyat artışlarına yenilerek aldığı 7 bin 500 TL’nin yüzde 40’ı erimiş, açlık sınırı altında kalarak ailesi ve toplum karşısında ezilmeye mahkum olmuştur. Şimdi 16 milyon emeklinin çalışanları hariç, yani yaklaşık 12 milyon emekliye, dul yetim aylığı alanlar, engelli emekli aylığı alanlar dahil yerel seçim rüşveti olarak bir defaya mahsus 5 bin TL verilecek. Tarihi net olmasa da umutla bekleniyor.

"MESELEYİ KÖKTEN ÇÖZÜYORLAR"

2024 Ocak ayı enflasyon artışı ile birlikte emekliye maaş olarak 9 bin 500 veya 10 bin TL maaş verileceği de konuşulmaya başlandı. Yoksulluk sınırı 43 bin TL, açlık sınırı 13 bin 400 TL iken emekliye 10 bin TL’yi reva görmek emekliyi ölüme terk etmektir. Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işık da ekonomist tek adamın talimatını hatırlatarak emekliyi enflasyona ezdirmeyeceklerini söylüyor. Evet emekliyi ölüme iterek emekli meselesini kökten çözmeyi planlıyorlar. Ekonomist tek adam kendi maaşına 43 bin TL zam hesaplıyor. Bu, emekli maaşının yaklaşık 6 katı. Ve emekliye; çok rahat, yüzleri kızarmadan 10 bin TL’ yi reva görüyorlar” ifadelerini kullandı.