Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İkinci torba yasa Meclis’e geliyor! Erken emeklilikte son düzenleme! Prim günü 4500’e mi inecek? Yeni emeklilik sistemi…

Türkiye’deki hemen hemen her kesimi ilgilendiren ikinci torba yasa Meclis gündemine geliyor. Yeni düzenlemede özellikle emeklilikle ilgili konular öne çıkıyor. İşte emeklilikte yeni düzenlemeler…

Türkiye’deki hemen hemen her

Türkiye’de yaşayan milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni torba yasanın kısa süre içinde Türkiye Büyük Millet Meclis’ine (TBMM) gelmesi bekleniyor. İkinci torba yasa kapsamında yer alan düzenlemeler arasında ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve erken emeklilikle ilgili konular ise dikkat çekiyor.

Yasa teklifinin detaylarının belirlenmesinde son hazırlıklar tamamlandı. Kısa süre içinde yeni torba yasa düzenlemenin Meclis’e gelmesi bekleniyor. Emeklilik konuları başta olmak üzere daha pek çok farklı kesimi ilgilendiren düzenlemelere de yer verilecek.

PRİM GÜNÜ 5400’DEN 4500’E ÇEKİLİYOR!

Erken emeklilikle ilgili reform niteliğinde birçok düzenleme ikinci torba yasa ile gündeme gelmesi bekleniyor. Primlere devlet desteği verilmesinin dışında erken emeklilikle ilgili daha pek çok konu yer alıyor.

Ev hanımları, sosyal güvence ile sağlık hizmetlerinden ücretsiz şekilde yararlanabilecek. Bağ Kur ve SSK primlerinin de eşitlenmesi halinde 5.400 gün olan kısmi emeklilik şartının ise 4.500 güne kadar düşmesi sağlanacak. Mynet’te yer alan habere göre, ayrıca ikinci adımda çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanı da devreye alınacak. Son adımda ise doğum borçlanmasına yer verilmesi bekleniyor.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİKTE DEVLET DESTEĞİ!

Yeni torba yasanın kabul edilmesi halinde özellikle ev hanımlarına emeklilikle ilgili detaylar gündeme geldi. Yeni düzenleme kapsamında Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması ile devreye alınacak devlet desteği, sigorta primlerinin üçte birinin karşılanmasını sağlayacak. Mevcut asgari ücrete göre söz konusu tutar ise aylık 430 TL’yi buluyor.

Ev hanımlarının emekli olması için gerekli olan primlerin her ay üçte birinin devlet tarafından karşılanmasına ilişkin düzenleme en merak edilen konular arasında yer alıyor. Devlet desteği sayesinde ev hanımları daha az prim ödeyerek emeklilik imkanı elde edecek. Yeni torba yasanın ne zaman çıkacağı konusu ise henüz netlik kazanmadı. Ancak kısa süre sonra Meclis’e gelmesi bekleniyor.