İl Sağlık Müdürlüğü'nden şehir hastanesi açıklaması: Söz konusu değildir

Kocaeli Şehir Hastanesi'nde ameliyata alınan hastaların vücutlarında oluşan yanıklar nedeniyle yaralanmaların ve ölümlerin meydana geldiği iddia edilmişti. İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden şehir hastanesi açıklaması: Söz konusu değildir

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kocaeli Şehir Hastanesi’ndeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

İddialara göre, hastanenin faaliyete başladığı Nisan ayından beri devam etmekte olan sorunlardan dolayı 60'tan fazla hasta yaralandı, iki hasta yanık nedeniyle hayatını kaybetti. Gama ve Türkerler tarafından işletilen hastane, faaliyete başladığı iddia edilmesine karşın, diğer şehir hastanelerinde de olduğu gibi eksik personel kadrosu, yetersiz tıbbi araçlar, vadedilen sayıdan az birimin faal olması gibi nedenlerle de gündeme gelmişti.

"YANIK NEDENİYLE CAN KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü de konuya ilişkin resmi internet sitesinden yazılı açıklama yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada; "Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından da test ve düzeltici işlemler gözden geçirilerek, 'güvenli cerrahi ortam' teminat altına alınmıştır. İddia edildiği gibi yanık nedeniyle herhangi bir can kaybı söz konusu değildir. Yanık nedeniyle yatan hastamız bulunmamaktadır. Şu an ameliyatlar rutin seyrinde yapılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ