Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İl Sağlık Müdürü önce uyardı, sonra müjde verdi

İl Sağlık Müdürü Yüksek Pehlevan, gazetemize yaptığı açıklamada, kızamık hastalığına karşı aşı uyarısında bulunurken, önümüzdeki dönemde Kocaeli’de hekim sayısının artacağı müjdesini de verdi.

İl Sağlık Müdürü Yüksek

Sağlık Bakanlığı tarafından Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) bildirilen resmî verilere göre, Türkiye’de 2023 yılının ilk 4 ayında 1440 kızamık vakası görüldü.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, yurt dışından gelenlere bağlı olarak kızamık vakalarında artış yaşandığını belirtmişti.

İstanbul Tabip Odası ise geçtiğimiz hafta İstanbul’da iki çocuğun kızamık sebebiyle hayatını kaybettiğini iddia ederken, Bakan Koca kızamığa bağlı hiçbir ölüm gerçekleşmediğini söylemişti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan da ilimizde kızamıkla ilgili bir problem yaşlanmadığını ifade etti. Aşı uyarısı yapan Pehlevan “Aşı konusuna dikkat çekmek istiyorum. Bundan korunmanın en iyi yolu aşı. Özellikle çocukluk çağı aşılarının mutlaka yapılması gerekiyor. Aşı dışında etkili bir tedavi yöntemi yok. Bu konuda özellikle mesaj vermek istiyorum. Diğer yandan döküntü, ateş gibi şüpheli bir durum olduğunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak lazım” dedi.

“KAMU HASTANELERİNDE İLAÇ SIKINTISI YOK”

Gazetemize açıklamalarda bulunan Pehlevan, Kocaeli’de ilaç sıkıntısı yaşanmadığını da belirterek “İlaç konusunda bize gelen bir sıkıntı yok. Tek tük olabiliyor ama kamu hastanelerimizde ilaç yokluğu nedeniyle tedavinin aksadığı hiçbir hastamız yok” diye konuştu.

“60’IN ÜZERİNDE DOKTOR BEKLİYORUZ”

Hekim atamaları ile ilgili sorumuzu da yanıtlayan Pehlevan, şu bilgileri aktardı: 
“Yeni atamalar olacak. Önümüzdeki dönemde iller arası tayinlerde ciddi bir doktor gelecek. İnşallah 60’ın üzerinde bir doktor bekliyoruz. Bir de mecburi hizmet atamaları açıklanmadı, oradan da doktor bekliyoruz. Bazı branşlarda bazı sıkıntılar olabiliyor ama önümüzdeki süreçte bunlar hızla tamamlanacak.”