Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlhami Aktaş: Hiçbir torbacıya göz açtırmayacağız

Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali İlhami Aktaş, uyuşturucu ile alakalı 9 ayda bin 326 ihbar aldıklarını 89 ihbarın ise doğru çıktığını söyledi. Aktaş, “Hiçbir uyuşturucu satıcısına, hiçbir torbacıya göz açtırılmayacak” dedi.

Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele İl

Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında Valilik Akçakoca toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Salih Bıçak, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, ve kurum müdürleri katıldı.

JANDARMA OPERASYONLARINDA

Toplantıda çalışmalar ile ilgili bilgi veren Vali Aktaş, “Kocaeli’de 2024 yılının ilk 9 ayında 5 bin 485 adet olay meydana gelmiş, 6.872 kişi yakalanmış, adli makamlara sevk edilen bu şahıslarda 564 kişi toplanmış, 233 kişi adli kontrol cezası almış, 6.075 kişi ise serbest bırakıldı. Emniyet ve jandarmamızın yaptığı operasyonlarda eroin, kubar esrar, toz esrar, metamfetamin ve bonzai olmak üzere çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddesi ele geçirilmiştir.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİNİ ANLATTI

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele birimlerine gelen ihbar sayısı 9 ayda 1326 olup, ihbarların 89’u olumlu çıkmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü uyuşturucuyla mücadele mobil uygulaması kapsamında da 98 ihbar alındı. 2024 yılı ilk 9 ayında 394 bin kişiye ulaşılarak bağımlılıkla mücadele eğitimlerine devam edilmektedir. Yeşilay ile birlikte yürütülen Türkiye’ye bağımlılıkla mücadele projesi kapsamında ise ilimizde bulunan rehber üretme ve psikolojik danışmanlarımızın tamamı bağımlılıkla mücadele eğitimini almış ve bugüne kadar 12 bin kişi ve 400 bin katılımcıya eğitim verilmiştir.

“ARINDIRMA MERKEZLERİ HİZMETE BAŞLADI”

İl Sağlık Müdürlüğümüzde yakın zamanda ilimizde 50 yataklı erişkin arındırma merkezi, 30 yataklı çocuk ergen arındırma merkezleri açılarak hizmete başlamıştır. İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı, Sağlık Müdürlüklerimiz 2024 yılının bu geçtiğimiz 9 ayında tüm denetimi kapsamında 59 bin 729 denetim çalışma gerçekleştirilmiştir.

“HİÇBİR UYUŞTURUCU SATIŞÇISINA GÖZ AÇTIRILMAYACAKTIR”

Çalışmalar en ciddi şekilde devam etmektedir. İnşallah ilimizde başta kolluk kuvvetlerinin katkılarıyla emekleriyle hiçbir uyuşturucu satıcısına, hiçbir torbacıya göz açtırılmayacaktır. En ufak bir şüpheli işlemde ve bir ihbarda arkadaşlarımız gereğini yaparak, kişileri yakalayarak adli merkezlere teslim edecektir.

“GAYRET SARF EDİLECEK”

Başta Yeşilay olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarımızın da kendi rehberliklerinde yapmaları gereken faaliyetlerle ilgilide, özellikle okullarda nasip olduğu bir dönem içerisinde öğrencilerimizin, gençlerimizin hem lise gençliği, üniversite gençliğine hem de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarımızdaki gençlerimizin de bağımlılıkta ve mücadele konusunda, bilinçlenmeleri noktasında azim ve gayret sarf edilecektir.”