İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman dönecek, kaç gün kalacak? Uluslararası Uzay İstasyonu nerede?

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 19 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) doğru yola çıkmıştı. Yapacağı 13 farklı bilimsel deneyle uzayda 14 gün boyunca görev alacak olan Gezeravcı'nın dönüş tarihi ve nasıl gerçekleşeceği merak konusu olmuştu. İşte detaylar:

Alper Gezeravcı, 20 Ocak öğle saatlerinde, uzayda geçireceği 14 günlük sürecin ardından ekip arkadaşlarıyla birlikte UUİ'yi terk edecek. Bu süre zarfında ISS'de çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirecek olan astronot, deneylerini tamamladıktan sonra Dragon kapsülü ile dünya atmosferine girecek.

Dönüş süreci, Ocak ayının sonlarında Dragon kapsülünün AX misyon mürettebatıyla birlikte Orlando açıklarına inmesi planlanıyor. Dragon kapsülü, okyanusa iniş yaptıktan sonra astronotlar sağlıklı bir şekilde karaya çıkacak ve Alper Gezeravcı, uzaydan dönüşünü tamamlamış olacak.

Bu tarihi anı bekleyen Türkiye, Alper Gezeravcı'nın uzay görevinden sağ salim dönmesini heyecanla bekliyor. Uzay yolculuğu boyunca gerçekleştirdiği deneyler ve kazanacağı bilgilerle, Gezeravcı Türkiye'nin uzay alanındaki başarı hikayesine önemli bir katkıda bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ