ilk üç gün içerisinde 5 milyon adetten fazla sattı Shadow of the Erdtree Kolaylaşıyor? Elden Ring’in Shadow of the Erdtree DLC’si Artık Daha Kolay

ilk üç gün içerisinde 5 milyon adetten fazla sattı Shadow of the Erdtree Kolaylaşıyor? Elden Ring’in Shadow of the Erdtree DLC’si Artık Daha Kolay. Geliştirici ekip, oyunculardan gelen talepleri dikkate alarak Shadow of the Erdtree DLC’si için bir kalibrasyon güncellemesi yayınladı.

ilk üç gün içerisinde 5 milyon adetten fazla sattı Shadow of the Erdtree Kolaylaşıyor? Elden Ring’in Shadow of the Erdtree DLC’si Artık Daha Kolay

FromSoftware’in 2022’de piyasaya sürdüğü Elden Ring, çıktığı dönemde oldukça zordu, ancak merakla beklenen dev genişleme paketi Shadow of the Erdtree, oyuncular için yeni bir zorluk seviyesini beraberinde getiriyor. Oyuncular büyük bir hevesle yeni DLC’ye akın etse de, boss’ların zorluğu ve gücü karşısında bozguna uğramaktan kaçınamıyor. FromSoftware bile Erdtree’nin zorluğunun farkında ve bu yüzden yeni bir güncelleme ile işleri biraz daha kolaylaştırmaya karar vermiş görünüyor.

Shadow of the Erdtree Kolaylaşıyor

Geliştirici ekip, oyunculardan gelen talepleri dikkate alarak Shadow of the Erdtree DLC’si için bir kalibrasyon güncellemesi yayınladı. Bu güncelleme, oyuncuları daha güçlü hale getirmeye odaklanıyor. Yapılan kalibrasyon değişiklikleri, DLC'nin yeni Shadow Realm Blessings (Gölge Alem Kutsamaları) mekaniğine yoğunlaşıyor. Bu mekanik, saldırı ve hasar engellemeyi güçlendiriyor. Kutsama geliştirmelerinin ilk yarısı için saldırı ve hasar engelleme artırılmış durumda. İkinci yarısı ise artık daha kademeli olacak şekilde ayarlandı. Bununla birlikte kutsama geliştirmelerinin son seviyesinin sağladığı saldırı ve hasar azaltma da artırıldı. Ancak, bu değişiklikler boss’ları kolayca yeneceğiniz anlamına gelmiyor.

ilk üç gün içerisinde 5 milyon adetten fazla sattı Shadow of the Erdtree Kolaylaşıyor? Elden Ring’in Shadow of the Erdtree DLC’si Artık Daha Kolay - Resim : 1

Elden Ring’in Shadow of the Erdtree DLC’si Artık Daha Kolay

Bu güncellemeden faydalanmanın yolu, Shadow of the Erdtree DLC’si ile gelen ve oyuncuları güçlendirmeye odaklanan Scadutree Fragments’ten (Scadutree Parçaları) geçiyor. Bu parçalar haritaya dağılmış durumda ve oyuncuların bunları bulması gerekiyor. Oyunda 20 kademe Scadutree Kutsaması bulunuyor. Kalibrasyon güncellemesi, ilk 10 seviyenin yani ilk yarısının verdiği gücü artıracak.

Topluluk İkiye Bölünmüş Durumda

Shadow of the Erdtree için oyuncu topluluğu ikiye bölünmüş durumda. Bazıları zorluktan memnunken, bazıları ise memnun değil. Bu durum, oyunun çok zor olmasından mı yoksa günümüz oyuncularının biraz daha kolay oyunlara alışmasından mı kaynaklanıyor bilinmez. Ya da sadece oyuncular, bir boss ile onlarca kez savaşarak vakit kaybetmek istemiyor olabilir. Oyunun yönetmeni Hidetaka Miyazaki’ye göre zorluk seviyesi kasıtlı olarak bu şekilde ve kolaylaştırmak oyunun dengesini bozabilir. Ancak, DLC’nin ilk boss’larını yenmişseniz bu güncelleme sizin için pek bir şey ifade etmeyecektir. Eğer henüz DLC'ye başlamadıysanız şimdi tam zamanı olabilir.

Shadow of the Erdtree'nin Satış Başarısı

Yayıncılığını Bandai Namco ve geliştiriciliğini FromSoftware ekibinin üstlendiği açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Elden Ring'in genişleme paketi Shadow of the Erdtree, yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Açıklanan detaylara göre ek paket, ilk üç gün içerisinde 5 milyon adetten fazla sattı. Bu, bir ek paket için muazzam bir sayı.

Kaynak: Pelin ÖZDEMİR