İlke İşisağ; "Bu anı bekliyorduk"

Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemine geçmesinin ardından ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan’ı konu alan belgesel filminin galası Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Gala öncesinde Leyla Hanım filminin yönetmeni İlke İşisağ açıklamalarda bulundu. İşisağ, bu zamanı uzun zamandır beklediklerini söyledi.

İlke İşisağ; "Bu anı bekliyorduk"
Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemine geçmesinden sonra ilk kadın belediye başkanı olma özelliğini taşıyan Leyla Atakan’ın hayatının anlatıldığı ‘Leyla Hanım’ filminin galası İzmit’te gerçekleşti. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki galaya katılan Leyla Hanım filminin yönetmeni İlke İşisağ açıklamada bulundu.
‘Leyla Hanım’ belgesel filminin yönetmeni İlke İşisağ gala öncesi yaptığı açıklamada, “İzmit Belediyesinin öncülüğüyle Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı unvanına sahip Leyla Atakan’ın hayatını konu alan ‘Leyla Hanım’ belgesel filmi gala programını yapıyor. Gala, geniş katılımla bu akşam Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor" dedi.
"3 BUÇUK YIL ÖNCE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"
3 buçuk yıl önce çalışmalara başladıklarını söyleyen İşisağ; "Yaklaşık 3 buçuk sene önce başladık çalışmalara. Bu anı da oldukça bekledik. Umarım herkes çok sever filmi. Aynı zamanda Leyla Atakan’ı da bugün saygı ve özlemle anıyorum" diye konuştu.
Kaynak: BÜLTEN