İlke Özyüksel, 2024 Paris’te madalya hedefi! İlke Özyüksel kimdir?

Rio 2016 ve Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden İlke Özyüksel, Paris 2024 Olimpiyatları'nda madalya kazanmayı hedefliyor.

İlke Özyüksel, 2024 Paris’te madalya hedefi! İlke Özyüksel kimdir?

Modern pentatlon branşında Türkiye'yi olimpiyatlarda ilk kez Rio 2016'da temsil eden İlke Özyüksel, Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda ise 5. olarak madalyaya çok yaklaşmıştı. Paris 2024 Olimpiyatları'nda madalya kazanmayı hedefleyen Özyüksel, bu amaç doğrultusunda yoğun bir hazırlık sürecindedir. Olimpiyatlarda elinden gelenin en iyisini yaparak kürsüye çıkmayı arzulayan Özyüksel, hazırlıklarını Erzurum'daki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ve tesislerde sürdürüyor. Rio'da 35'inci, Tokyo'da ise 5'inci olarak yaklaştığı madalyayı Paris 2024'te kazanarak adını tarihe yazdırmak istiyor. Modern pentatlon branşında eskrim, yüzme, atıcılık, binicilik ve koşu gibi farklı disiplinlerde yoğun antrenman yapan İlke Özyüksel, Paris 2024 Olimpiyatları öncesinde büyük bir hazırlık sürecindedir. 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Paris 2024'te Türkiye'ye çoklu branşlardaki ilk madalyasını kazandırmayı hedefleyen Özyüksel, bu amaca ulaşmak için tüm gücüyle çalışmaktadır.

HEDEFİMİZ MADALYA

Paris 2024 Olimpiyatları için uzun bir süredir hazırlık yaptığını belirten İlke Özyüksel, Tokyo 2020'nin hemen ardından uçakta antrenman yapmaya başladıklarını ifade etti. Paris 2024'ün kota sürecinin 2 yıldır devam ettiğini ve son yıl puan toplamak zorunda kaldıklarını, ancak bu sürecin kendileri için rahat geçtiğini belirtti. Oyunlar öncesinde ana yarışlar başlamadan yeterli kota puanına ulaştığını aktaran İlke, hedeflerinin her zaman en iyisini yapmak olduğunu söyledi. Modern pentatlonun beş farklı disiplini ve bilinmezlikleri nedeniyle zorlu bir branş olduğunu vurgulayan Özyüksel, Paris'te madalya için yarışacak 10 sporcudan biri olmayı amaçladıklarını ifade etti. Şu ana kadar yapılan tüm çalışmaların bu hedef doğrultusunda yapıldığını ve Paris'te başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

MADALYANIN ANLAMI ÜLKEM VE BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK

Olimpiyat madalyasını büyük bir arzu ile hedeflediğini belirten İlke Özyüksel, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Üstümüzden stresi atmak zorundayız. Stresle orada madalya kazanamayız, bu mümkün değil. Normal bir yarış gibi gidip yarışmak zorundayız. Herhalde madalyayı benden daha çok isteyen kimse olamaz, isteyemez. Çünkü bu madalyanın anlamı hem benim hem de ülkem için çok büyük olacak. Bu bilinciyle yola çıkıyoruz."

İLKE ÖZYÜKSEL KİMDİR?

İlke Özyüksel, modern pentatlon branşında uluslararası başarılar elde etmiş bir Türk sporcu olarak tanınmaktadır. 2 Şubat 1998 tarihinde doğmuş olan Özyüksel, modern pentatlonun beş disiplini olan eskrim, yüzme, atıcılık, binicilik ve koşuda yeteneklerini geliştirmiştir. Rio 2016 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden İlke, Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda ise 5. olarak madalyayı kıl payı kaçırmıştır. Paris 2024 Olimpiyatları için yoğun bir hazırlık sürecine giren Özyüksel, bu hedef doğrultusunda uzun süreli çalışmalar yapmış, kota sürecini başarıyla tamamlamıştır. Olimpiyat madalyasını büyük bir arzu ve kararlılıkla hedefleyen İlke, bu madalyanın hem kendisi hem de Türkiye için büyük bir anlam taşıdığını vurgulamakta ve başarılı olmak için tüm gücünü ortaya koymaktadır.

Kaynak: SÖZCÜ