Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlkokul, lise, üniversite… Tüm öğrencileri kapsıyor! Destek miktarı 4358 TL’yi aştı… 2024 SED yardımı

Her eğitim kademesinden öğrenci ve ailesinin desteklenmesine yönelik devlet destekleri artırıldı. Bu kapsamda okul öncesinden yüksek öğretime kadar en yüksek 4 bin 358 TL ödenecek!

Her eğitim kademesinden öğrenci

Türkiye’de ihtiyaç sahibi ailelere sosyal devlet ilkesiyle birçok yardım yapılmaya devam ediyor. Bu yardımlar sayesinde vatandaşların en asgari düzeyde de olsa yaşamlarını idame ettirmeleri destekleniyor.

Çocuklu ailelere ise çeşitli devlet destekleri artırılmış durumda. 2024 yılı için yapılan yeni düzenlemeler ve devlet desteklerindeki artışlar sonrasında güncel yardım ödemeleri de merak edilmeye başladı. 3 Ocak itibariyle açıklanacak TÜİK enflasyon rakamlarına göre de SED yardımlarında yeni rakamlar belli olacak.

SED ÖDEME MİKTARLARI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik desteklenmesini sağlayan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmeti kapsamında ödemeler devam ediyor.

2024 yılı için destek miktarlarının da artırılması bekleniyor. Bu kapsamda Ahaber’de yer alan bilgilere göre, okul öncesi dönemde olan çocuklar için 2 bin 421 TL, ilköğretime giden çocuklar için 3 bin 632 TL, ortaöğretime gidenler için 3 bin 874 TL ödeniyor. Ayrıca ortaöğretim seviyesinde olup okula devam etmeyen çocuklar için 2 bin 421 TL, yükseköğretime gidenler için 4 bin 358 TL destek veriliyor.

2024 SED ÖDEME MİKTARI NE KADAR OLDU?

Aralık ayı enflasyon rakamlarının da açıklanmasının ardından başta memur ve emekli maaş zammı olmak üzere birçok ücrette yeni rakamlar belli olacak. 3 Ocak 2024 Çarşamba itibariyle Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yeni rakamlar duyurulacak. 2023 yılı Temmuz ayında SED yardımı ise memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55’lik zam oranına göre artmıştı.

SED YARDIMI NASIL ALINIR?

İlgili şartları sağlayan vatandaşların başvurularını yapmaları halinde destek ödemelerinden yararlanmaları mümkündür. Ekonomik destekler süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak yapılıyor. Geçici ekonomik destek yılda bir en fazla 2 defa yapılmaktadır. Süreli ekonomik destek ise onayda belirlenen süre içinde her ay yapılmaktadır. İl müdürlüğü veya sosyal hizmet merkezi müdürlüklerine şahsen, dilekçe ile veya e – Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor.

 

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Benim işim yok evim yok borcumcok kiramıveremiyorum çok madulum ihtiyacımvar kızım Kayseri Erciyes üniversitesinde okuyor madidurmum yok borcumcok işyok çocuk 3 var okulagidiyo tablet alacak param 05532099484

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dolar kuru, son dönemde küresel
Sıradaki Haber Dolarda son durum! 27/09/2024